Szijjártó: A számok nem hazudnak, legyünk tisztában a saját erőnkkel

2021. szeptember 8. 8:57
A külgazdasági és külügyminiszter videójában elmondta: a világ egyik legversenyképesebb térségévé váltunk, beruházásösztönzés szempontjából.

Szijjártó Péter közösségi-oldalán megosztott videójában beszél arról, hogy Németország és a visegrádi országok kereskedelmi forgalma 70%-kal nagyobb mint a német-francia kereskedelmi forgalom. Kifejtette:

„Mi közép európaiak adjuk az európai gazdaság működése szempontjából gerincoszlop szerepet betöltő modern német gazdaság hátországát, és mára az ésszerű politikáinknak köszönhetően a világ egyik legversenyképesebb térségévé váltunk, beruházásösztönzés szempontjából. Ezt szeretném megismételni, nem véletlenül mondtam. A világ egyik legversenyképesebb térségévé váltunk, beruházásösztönzés szempontjából” – emelte ki a tárcavezető.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak nem mindegy, hogy mire költötték a hitelt. Orbánék esztergagépre, ti meg héliumos lufira .

Ergo: akkor szerinted az a megoldás, hogy szolgáltassuk ki az országot a nemzetközi nagytőkének?

Csak csendben kérdezem meg azt is, hogy akkor a fizessenek a gazdagok jelszó alatt miért is akarjátok a bérjövedelmeket adóztatni?

A számok nem hazudnak, de Gyurcsányék le tudják hazudni a csillagot is az égről.

Ezek az alakok ismerhetik azt a fajta propaganda módszert, ami olyan érvelést jelent, ami az állítás igaz voltáról úgy próbál meggyőzni, hogy gyakran elismétli ugyanazt a hazugságot, sokaknak sokszor.
Sok propagandista is felismerte, a módszer hatékony, szélsőséges formájában akár agymosásra is alkalmas.
Az eljárást goebbelsi módszernek is nevezik a publicisztikában, noha természetesen nem egyedül a náci Németországban alkalmazták a történelem során.

Nem kell hagyni, hogy szemen szedett hazugságokat korlátlanul terjeszthessenek.
Ezért be kell mutatni a valóságot is!

Én nem ragadtam le az Óbudai hajógyárnál, hozhattam volna ezer más példát is. A hitelekről volt szó, amit ti légvárakra és felhőbodorításra vettetek fel, míg az Orbán alatt növekedett a gazdaság.

Azzal a különbséggel, hogy te döntöd el fizeted-e vagy sem... Ha krumplit veszel belőle egy őstermelőtől, akkor nem fizetsz ÁFÁ-t . De amikor ti a progressziv adóról beszéltek, akkor eszetekbe sem jut a gazdagokat adóztatni, a középosztálytól vetetitek el a jövedelmük egy részét az állammal, fennen hangoztatva, hogy fizessenek a gazdagok. Miközben a gazdagjaitok ingyen és bérmentve kihúzzák a pénzüket az adózás alól, ahogyan Ungár Petike is...

ezek szerint semmit sem értettél meg abból, amit válaszoltak neked.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés