Gyurcsány jól emlékszik még , hogy hova vezet, ha az SZDSZ túlságosan magára talál

2021. szeptember 8. 15:55

Volner János
MTI-OS
Szegény Fekete-Győr Andrásnak csak az MSZP-s Kunhalmi Ágnessel való gulyásparti maradt.

„Fejezetek a baloldali összefogás történetéből: »Egy tányérból esznek – de mérget ne vegyél, hogy össze nem vesznek.«

»Összefogás a köbön: az Mszp-s Kunhalmi Ágnes, a Jobbik főzte pörkölt, és én. Egy tányérból esznek, soha össze-nem-vesznek!« -írja kísérőszövegként Fekete-Győr András egy, a facebook-ra feltöltött képhez, melyen Kunhalmi Ágnessel közösen kanalaznak valamit.

Szinte egy nagycsoportos óvodás számára is világos, hogy ami napjainkban »egyesült ellenzéknek« vagy »összefogásnak« nevezi magát, az lényegét tekintve a 2010 előtti balliberális politikai erőtér hatalom-visszaszerzési kísérlete. Az egyesült ellenzék célrendszerét, eszmei arculatát a magát baloldalinak mondó Demokratikus Koalíció és a szélsőliberális Momentum alakította ki az elmúlt 2 évben.

Gyurcsány azonban jól emlékszik még arra, hogy hova vezet, ha az SZDSZ túlságosan magára talál, ezért most jóval rövidebb gyeplőn tartja az SZDSZ utódpártját, a Momentumot. Helyette inkább a DK nemzeti tagozatává züllesztett Jobbiknak ad több befutó helyet, ezt az identitászavaros társaságot úgyis könnyebb lesz majd a megfelelő pillanatban úgy elnyomni, mint a csikket a parlament dohányzójában. Szegény Fekete-Győr Andrásnak csak az MSZP-s Kunhalmi Ágnessel való ősi szocialista stílusú közös gulyásparti maradt, keserű mosollyal bizonyítva hűségét a főnöknek. Jó étvágyat, csak meg ne ülje a gyomrotokat!”

 

 

 

 

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés