Magyar küldetés

2021. szeptember 7. 17:58

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Elkezdődött a sokat emlegetett forró ősz, Brüsszelben az Európai Parlament éppen csak felvette a munkát a nyári szünet után, máris ráfordultak Magyarország támadására.

„A múlt héten, éppen akkor, amikor a miniszterelnök fél tucat fontos európai vezető társaságában beszélt többek közt a migráció kihívásairól, a LIBE bizottságban újabb unalmas ülést tartottak. Az Európai Parlament balliberális többségéhez tartozó képviselők üzenete egyöntetűen az volt, hogy roppant elégedetlenek a többi uniós intézménnyel, amiért nem kerüli meg a szabályokat és megállapodásokat, és nem csap oda a magyaroknak.

Sokadjára mondták el, hogy a hetes cikkely szerinti eljárás lassan halad. Egyébként ez Magyarországról nézve is igaz, csakhogy nem a magyar, hanem a brüsszeli érdekek mentén húzzák az eredménytelennek ígérkező eljárást évek óta, mint a rétestésztát.

A baloldali EP-képviselők nagyon jól tudják, hogy az eljárás nem hozhatja meg azokat a szankciókat, amiket ők látni akarnak. Ezért inkább a politikai cirkuszt akarják folytatni, és folyamatosan nyomást helyezni Magyarországra. Újabb és újabb meghallgatásokat akarnak, miközben Varga Judit igazságügyi miniszter és az illetékes tárcavezetők már tényleg minden létező kérdésre válaszoltak, ami csak kollégáik eszébe juthatott.

A helyzet viszont az, hogy a brüsszeli baloldalt nem érdekli, mit mond a magyar kormány. Nem vették figyelembe az észrevételeit már a Sargentini-jelentésnél sem, és amikor Szijjártó Péter elment a LIBE bizottság egyik meghallgatására, akkor is nyilvánvaló volt, hogy senkinek nem változott egy jottányit sem az álláspontja az ülés végére.”

Fotó: Martin Bertrand / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés