A járványhelyzet mellett a migrációs nyomás is erősödni fog

2021. szeptember 3. 16:08

Kocsis Máté
Mandiner
Címlapsztárjaink rólunk, Magyarországról és az előttünk álló időszakról. Interjú.

„Miért érdemes a Mandinerben szerepelni?
A hírfogyasztási szokások mára jelentősen megváltoztak. Egyre gyakoribbak a néhány szavas, félmondatos közlések, a felületes, megalapozatlan hírek, és ezt a folyamatot a közösségi média elterjedése is erősítette. Ma már nem hírverseny, hanem címverseny van, és sok esetben csak ennyiből tájékozódnak az emberek, ami szomorú. A Mandiner teret ad annak, hogy egy-egy témát megfontoltan, alaposan körüljárjon az interjúalany, megvilágítsa az összefüggéseket. Erre nagy szükség van, a fontos politikai ügyeknél különösen. A Mandiner színvonalas hetilap, felkészült újságírókkal dolgozik.

Mire lehetnek a leginkább büszkék a magyarok az utóbbi két évből?
Az összefogásra. Nagyon nehéz időszak áll mögöttünk, a koronavírus jelentős változásokat okozott a mindennapokban. A járvány legyőzéséhez nemcsak a védekezésben részt vevők tudására és munkájára volt szükség, hanem arra is, hogy az emberek betartsák a szabályokat.

Merre tarthat Magyarország a következő időszakban?
Tisztán látszik, hogy a járványhelyzet mellett a migrációs válság is erősödni fog, nem függetlenül az Afganisztánban történtektől. Az ideológiai viták sem csitulnak, Brüsszel most épp a gyermekvédelmi törvény miatt igyekszik sarokba szorítani Magyarországot. Bárhogy van és lesz is, itthon azon kell dolgoznunk, hogy hazánk gazdaságilag erős és biztonságos legyen.”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés