Szlávik: Fel kell készülni a negyedik hullámra

2021. szeptember 2. 8:58
Fel kell készülni a negyedik hullámra, és ennek a legfontosabb része, hogy mindenki oltassa be magát a koronavírus ellen – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szlávik János hangsúlyozta: a koronavírus delta variánsa sokkal jobban terjed a gyermekek körében, mint az eddigi mutációk, ezért fontos, hogy 12. év felett ők is vegyék fel az oltást. Hozzátette, hogy a delta variáns tünetmentesen is tud fertőzni, ami azt jelenti, hogy a vírus már a tünetek megjelenése előtt két nappal megtelepedhet a torokban. Ezt a védőoltások – ha nem is teljesen –, de megakadályozhatják – hívta fel a figyelmet.    

Jelezte azt is, hogy míg az eddigi variánsok esetében a fertőzött egy-két embernek adta tovább a betegséget, a delta esetében ez a szám három-öt, de ha szuperterjesztőről van szó, akkor akár több is lehet.    

Ha nagyon sok ember lenne beoltva, akkor jó eséllyel tudnánk megakadályozni a negyedik hullámot, de a jelenlegi átoltottságban ez nem megy”

– hangsúlyozta Szlávik János. A harmadik oltással kapcsolatban úgy fogalmazott, ezt elsősorban az időseknek, az immunhiányosoknak, a daganatos betegeknek és a szervátültetetteknek kell felvenniük, de egyre több adat támasztja alá, hogy érdemes másoknak is beadatniuk. Kitért arra is, hogy a kórházba kerülők 90 százaléka semmilyen oltást nem kapott, 10 százalékuk pedig olyan oltott, akinek valamilyen súlyos alapbetegsége van. Hozzátette, hogy a gyógyszeres terápia egyelőre nem változott, ezért is fontos, hogy a megelőzésre helyezzék a hangsúlyt.

(MTI)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ne legyen oltásellenes egy egészségügyben dolgozó."

Miért? Hogyan tudná ezt megindokolni?

"Karikó professzor asszony már hónapokkal ezelőtt megmondta egy interjúban, hogy nem valódi vírust kaptak, hanem csak a kínaiaktól emailben egy számítógép által generált szekvenciát"

Úgy néz ki, hogy Karikó professzor asszony igazat mondott. Számítógép által generált szekvenciák szerint dolgozik mindenki. Eről szól ez a video is:

https://www.bitchute.com/video..

Ez, azt hiszem, stimmel. Azért mégsem fölösleges némi mostani hiszti, mert ha néhány oltatlan halála ráerősít, csak lesznek, akik észbe kapnak.

Te csak tudod, botocska.
Épp fordítva.
Azok között is jócskán vannak ”oltásellenesek”, akik kényszerből adatták be maguknak.

Most kijjebb vagyunk?

Ez nem illik bele aparadigmájukba :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés