Déja vu

2021. augusztus 31. 17:25

Rónay Tamás
Népszava
Álságos az a megállapítás, hogy Berlin a magyar kormányfő menekültpolitikáját követi.

„A tálibok első, 1996-os hatalomra kerülése óta ugyanis az Európai Unió országaiban komoly változás ment végbe. A 2015-ös menekültválság óta már azok az országok is szigorú bevándorlásellenes intézkedéseket léptettek életbe, amelyek akkor valóban példa nélküli szolidaritásról tettek tanúbizonyságot. Svédországban vagy Németországban az emberek hallani sem akarnak tömeges bevándorlásról. Amiben semmi meglepő nincsen, hiszen ezekben az államokban az eltelt évtizedek alatt valóban rengeteg menekültet fogadtak be. Ezért is álságos az a megállapítás, hogy Berlin a magyar kormányfő menekültpolitikáját követi. Ez akkor lenne igaz, ha az előző években Magyarország is kivette volna a részét a menekültek ellátásából.

Az EU stratégiája most az, hogy a menekülőket az Afganisztánnal szomszédos országokban kell segíteni, cserében az EU támogatást juttatna nekik, azaz hasonló megállapodást kötne velük, mint 2016-ban Törökországgal. Jól tudjuk azonban: Pakisztánban vagy Iránban siralmas körülmények várnak az afgánokra, bármilyen egyezség is szülessen. Ezekben az államokban is mintha ismételné magát a történelem. És sajnos ez az ismétlődés mintha sosem érne véget.”

Fotó: MTI/AP/Hvaja Tavfik Szediki

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A balosok soha nem fogják beismerni Orbán igazát, pláne nem kampány idején...Persze, elég, ha a józan választók belátják, s e szerint voksolnak majd 2022-ben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés