Brit kormány: küszöbön áll egy terrortámadás a kabuli repülőtéren

2021. augusztus 26. 10:16
A brit védelmi minisztérium államtitkára szerint az amerikai és az ausztrál kormánynak is hiteles értesülései vannak arról, hogy „rövid időn belül nagyon súlyos” támadás következhet be.

James Heappey közlése szerint rengeteg ember reménykedik még abban, hogy elhagyhatja Afganisztánt – és tartózkodik emiatt a kabuli repülőtér közelében –, annak ellenére, hogy azon a környéken kifejezetten nagy a veszélye annak, hogy hamarosan öngyilkos merényletet követnek el.

Rövid időn belül érkezhet a támadás

Hozzátette: részleteket nem árulhat el a fenyegetésről, de határozottan állította, hogy az amerikai és az ausztrál kormánynak is hiteles értesülései vannak arról, hogy „nagyon rövid időn belül nagyon súlyos” támadás következhet be a kabuli repülőtéren.

Nagy-Britannián kívül az Egyesült Államok és Ausztrália is arra szólította fel állampolgárait, hogy azonnal hagyják el a térséget.

Nemrég Joe Biden amerikai elnök is arra figyelmeztetett, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet merényletre készülhet a repülőtér térségében.

Franciaország már több mint 2000 embert menekített ki

Jean Castex francia kormányfő bejelentette az RTL francia rádióban, hogy péntek estétől már nem tudják folytatni az emberek evakuálását Kabulból. Múlt hét óta Franciaország több mint 2 ezer afgánt és mintegy száz saját állampolgárát menekítette ki az országból. Trine Bramsen dán védelmi miniszter arra figyelmeztetett szerda este, hogy

már nem biztonságos a kabuli repülőtérre közlekedni, ezért Dánia befejezi az emberek kimenekítését Afganisztánból.

Bramsen szerint az utolsó dán gép Iszlámábádban landolt 90 emberrel – az utolsó dán diplomatákkal, katonákkal – a fedélzetén. Az utóbbi napokban Dánia nagyjából ezer embert hozott ki Afganisztánból a tálibok hatalomátvétele után.

(MTI)

MTI/AP/Dzsalaluddin Szekandar

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A világ nagypapája összehozott egy komplett összeomlást ott.

De Trumpot, azt ki kellett nyírni végleg. Nem is volt fontosabb.

Most jönnek a hamis zászlós műveletek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés