A főpolgármesternek tárgyalnia kell

2021. augusztus 26. 13:52

Pikó András
Facebook
A politikai vendetta logikájából való kilépés, a kormányzati bosszú újabb intézkedéseinek megakadályozása a közös felelősségünk.

„Komoly fenntartásaim voltak a 2023-as atlétikai vb budapesti megrendezésével és az új stadion építésével kapcsolatban, de végül minden fenntartás ellenére megszavaztam a közgyűlésben az előterjesztést.

A körvonalazódó alku keretében a fővárosi kerületek egészségügyi fejlesztéseire 50 milliárd forintot harcolt ki a főváros – ez Józsefváros számára is nagyon előnyös és szükséges volt, és most is az.

Aggódtam, persze, mert a tárgyalóasztal másik oldalán ülők csak az erőből, és a garanciákat következetesen kiharcoló tárgyalópartner viselkedéséből értenek és ezerszer bebizonyosodott, hogy az első adandó alkalommal képesek megszegni az egyezséget. Erről szólt az előterjesztés vitájában elmondott felszólalásom.

Sajnálom, hogy igazam lett – a kormány kiállt az egyezségből, nem építi meg a Diákvárost. A főpolgármester kezdeményezése, hogy a főváros vonja vissza a 2023-as atlétikai vb megrendezéséhez adott hozzájárulását egy érthető és logikus válasz. Ennek a helyzetnek a kialakulásáért a felelősség a kormányt terheli.

De a politikai vendetta logikájából való kilépés, a kormányzati bosszú újabb intézkedéseinek megakadályozása a közös felelősségünk. Tudom miről beszélek, mert a Fidesz és Kocsis Máté bosszúja miatt legtöbbet vesztő kerület polgármestereként ezzel szembesülök majd két éve. És azzal, hogy sosem a politikusok, hanem végül mindig a lakosaink, a fővárosiak és józsefvárosiak esnek áldozatul a politikai bosszújuknak.

A józsefvárosiak egészségügyi állapota a legrosszabb a fővárosban: itt a férfiak 9 évvel élnek kevesebbet, mint a szerencsésebb budai kerületekben élő honfitársaik. Óriási szükség van azokra az egészségügyi fejlesztésekre, amelyeket a fővárosi vezetés által kiharcolt Egészséges Budapest Programban a kerületnek járó 1,3 milliárd forintból hajtunk majd végre. Ezek az egészségügyi fejlesztések nem eshetnek a politikai bosszú áldozatául, sem a nyolcadik kerületben sem másutt.

Egy minimális tisztességgel rendelkező kormány természetesen nem tenne ilyet.

Magyarországon azonban ennek garantálására van szükség. Ha ehhez tárgyalni szükséges, akkor ez a feladata a főpolgármesternek.”

(Fotó: A Nagyvásártelep központi épülete Budapesten 2021. április 27-én. A déli városkapu komplex fejlesztése alkalmas lesz a diákváros és a Fudan Egyetem befogadására is, vagyis az újonnan létesülő felsőoktatási intézmény nem vesz el területet a diákvárostól - jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Budapest Diákváros - Nagyvásártelep és környezete nemzetközi építészeti tervpályázat eredményhirdetésén.MTI/Koszticsák Szilárd)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha Fegyenc döntött, akkor miként tudna a vazallusa, kis-Karácsony, az 1%-os, "tárgyalni"? Fegyenc bábja, de Pikó úgy csinál, mintha ezt nem tudná.

Volt egy feltételül az AVB-re, az ötven milliárd.
Most új feltételét keresték. Jövő héten, jövő hónapban mit találnak ki?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés