A Civitas Intézet szerint Dobrev Klára vezet az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek között

2021. augusztus 20. 18:57
A felmérés szerint a biztos szavazók között az ellenzéki összefogás a voksok 47, míg a Fidesz 51 százalékára számíthatna egy most vasárnap tartott választáson.

Pénteken hozta nyilvánosságra a Civitas Intézet a legfrissebb közvélemény-kutatását, amely alapján a nyár legnagyobb politikai nyertese a DK, illetve a párt miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára – adta hírül a 444. 

A felmérés szerint a biztos szavazók között az ellenzéki összefogás a voksok 47, míg a Fidesz 51 százalékára számíthatna egy most vasárnap tartott választáson.

Ha az összes megkérdezett válaszait vizsgáljuk, akkor 42 százalékon áll a Fidesz, és 38 százalékon a baloldal. A kutatásból kiderül, hogy a lakosság nagy része továbbra sem hisz a kormányváltásban. 

Az emberek 55 százaléka a Fidesz győzelmére számít, és az ellenzéki szavazóknak is csak 47 százaléka bízik a baloldal győzelmében.

Ha nem lenne a bgaloldali összefogás, akkor a Fidesz újabb hatalmas győzelmet aratna. Ha a pártok egyenkénti támogatásáról kérdezik az embereket, akkor valószínűleg maradna a kétharmados többség egy meglehetősen átalakult összetételű parlamentben.

Az új parlamamentben már nem lenne jelen az MSZP az LMP és Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd sem. A 12%-osra zsugorodott Jobbik helyett a DK lenne az ellenzék legnagyobb pártja 17%-kal. Ezen felül 8%-kal biztos új résztvevő lenne a Momentum Mozgalom is a hazai belpolitikában. A parlamenti köszöb közelében két apróbb párt, a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt lenne egyaránr 3-4% körüli értékekkel. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minimum ekkora százalékú lesz a győzelmünk 2022-ben. Meg kell nézni pl. az ellenzék programját: siralmas. Amit pl. a migráció kapcsán hirdetnek, az a porhintés, a blöffölés, a hazudozás, ködösítés csimborasszója. Aki nem akar magának és a szeretteinek katasztrófát, az ne szavazzon rájuk!

A momentumnál sokallom a 8%-ot.
Az mszp, lmp, párbeszéd az reális. Azért is menekül az lmp-ből Demeter egy másik hajóra.

Rémisztő... de objektíve nem olyan rossz ez nekünk. Gyurcsányné a hardcore ballib szavazókon túl nem igazán rendelkezik extra szavazatszerző képességgel - a fideszes szavazókat pedig aktivizálja.

Ezt nyilván Fletó is tudja.
Ha tényleg a neje lesz a miniszterelnök-jelölt, az számomra azt mutatná, hogy nem nyerni akar 2022-ben Fletó, hanem ledarálni és betölteni mindent és mindenkit a DK-kolbászba...

Nem akar a két szék közt a pad alá esni.

Nagyon jó a kép:-) jó sötét és viharfelhők úsznak el a DK feje felett.

Borzasztóan, gátlástalanul akarnak nyerni és mindenhol ott vannak. Egy dolgot NEM lehet rájuk mondani, h. nincsenek ott ott MINDENHOL, falutól-városig. Biztosan számít a híveiknek, meg a lehetségeseknek, a közvetlen jelenlét, biztosan van, akit lelkesít, h. ilyen NAGY NEVEK az ő tetszésből fakadó szavazatára hajtanak. Aki szegény, bármilyen okból, az könnyebben elkeseredik, mint akinek mindene megvan. Vszg. bőségesen van szegény ember a mélyrétegekben.

Vszg. helyesebb lenne ezeket NEM azzal biztatni, h.
1. akinek van, attól elvesszük, akinek sok, attól a törvény erejével, akinek kevesebb, azt megadóztatjuk,
2. leállunk az ország szépítő építkezéssel, először a magyarlakta kinti területeken, de benn is,
utána ami pénz csak van, abból segélyezünk. Ami ebből életveszélyes, az a családi pótlék emelés, feltételek nélkül, adókedvezmények helyett.

Volt ez már, az eredmény közismert.

Én anno az SZDSZ levlistájára ólálkodtam fel, jöttek is szépen az infók. :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés