Bíró Lászlót beáldozták a bírólászlókért

2021. augusztus 16. 10:01

Joó István
Mandiner
Kellett már a figyelemelterelés, hiszen a nyáron két újabb honatyaságra vergődni akaró jobbikos politikusról vált ismertté, hogy Bíró kiköpött szellemi hasonmásai.

Miután a tetűcsúszdásozó és judapestező jobbikos lemondott az utolsó pillanatban az előválasztási megmérettetésről és arra kérte a választóit, szavazzanak az MSZP-s Jézsó Gáborra, jelképerőre emelkedett az utóbbi szocialista jelöltjelölt foglalkozása. Nevezetesen, hogy halottbúcsúztató. Igen, hiszen most búcsút inthet eddigi riválisának, aki lemondott a javára a tiszaújvárosi-szerencsi körzetben. Bíró Lászlóról van szó, aki – ne finomkodjunk – politikai halott lett.

Persze ez a hírhedt jobbikos a nemzet halottjának szerette volna láttatni magát lemondási nyilatkozatában. Így fogalmazott: „A nemzet érdeke pedig azt kívánja, hogy az előválasztáson az a jelölt nyerjen, aki a legalkalmasabb a Fidesz legyőzésére”. 

Ám hiába pántlikázta fel magát nemzeti szalaggal,

ő az az ember, akinek a magyar közéletben nyilvánvalóan tarthatatlanná vált a jelenléte, még ha ezt most, a legvégén sem akarózott elismernie. 

Bíró, miután országos hír lett antiszemita és cigánygyűlölő kiszólásaiból, nagy nyugodtan elindult 2020 októberében az időközi választáson. Szerencsére alulmaradt, pedig mellette kampányolt Karácsony, Kunhalmi és Márki-Zay. A 2022-es országgyűlési választáson is kihívója szeretett volna lenni legyőzőjének, Koncz Zsófiának. Ezért nevezett be az előválasztásra, ugyanis újfent megtehette. Most sem vetődtek közbe az Orbán Viktor leváltására szövetkező pártok, beleértve magát a parizerrel napiáldozó Jakabét vagy a győzelemre is mindig szomjas Gyurcsányét.

Miért? Mert a Jobbiknak hoznia kell az antiszemita, vagy az antiszemitizmust megtűrő, illetve a cigányság integrálatlan elemeitől szenvedő, esetleg a romákat zsigerileg gyűlölő vidéki szavazókat a közösbe. Szereposztás szerint. Ahogy Márki-Zay „civil keresztény jobboldali” mozgalmának meg a Fideszből kiábrándultak becsatornázása volna a feladata…

Végül azonban – a nagyobb jó érdekében – Bíró Lászlót már be kellett áldozni, le kellett mondatni. Nem Borsodban, hanem a pesti füstös szobákban. Kellett a figyelemelterelés, hiszen a nyáron két újabb honatyaságra vergődni akaró jobbikos politikusról vált ismertté, hogy Bíró kiköpött szellemi hasonmása.

Ó, bárcsak akadna egy fáradhatatlan politikaihalott-búcsúztató, aki kiterjesztené hivatását az egész országra! Bár egytől-egyig elbúcsúztatná azokat a jobbikosokat, akikről kiderült, és akikről még ki fog derülni, hogy pont ugyanolyanok, mint mielőtt Vona Gábor egykori pártelnök (Heller Ágnes, Török Gábor és a többiek tanácsára) „elvette a lelküket”!

Figyelmébe ajánlhatnánk egy ilyen politika-kegyeleti szuperszemélynek Tóth Pétert, aki szegedi választókerületében jelöltjelöltködik fáradhatatlanul, holott

kicsit korábban még bibsizett, fajvédelmet és a cigányság kiszorítását követelte,

a homoszexuálisokat meg genetikai hulladékként határozta meg. Tóth Péter politikailag úgy éldegél, mint hal a vízben. Az oxigént az dúsítja körülötte, hogy a DK is beállt mögé a kampányban, Gyurcsány Ferenc egy stand mögött mutatkozik vele.

De illene elparentálni politikailag Süle Zsolt pápai jelöltet is. Ő ugye 2013-ban az Élet Menetére rácsatlakozni kívánó Adj gázt! jelszavú motorostársasággal azonosult a Facebookon, és amikor az MSZP-s Steiner Pál a tervezett motorosfelvonulás betiltását követelte, illetve amikor Orbán Viktor maga ezt mozdította elő, akkor előállt tételmegállapításával. Szó szerint így: „Az MSZP-s zsidó mondja meg, mit csináljon a Viktor”. Süle ontotta magából a hasonlókat, természetesen zsidesezett is, a cigányok ellen szintén voltak kirohanásai, de itt van közöttünk, mert így akarja többek között egy másik „pápai gyerek”.

Süle Zsoltról – akinek metaforája szerint „a zsidóbérencek undorító férgek” – egyetlen szó sem esett a baloldali médiában, amióta – augusztus 10-én – botrányos szövegeiből ízelítőt adott a Magyar Nemzet. Tóth Péterrel kapcsolatban még csak-csak fanyalgott valamit hetekkel ezelőtt a Telex,

Süle már ennyire sem volt méltó a korábbi hivatalos rettegők tollára.

Pedig hohó, ezek a derék jobbikos „fajtársak” – beleértve azokat, akiknek szélsőséges megnyilvánulásai még csak ezután lesznek közismertek – mind az ország törvényhozó testülete felé nyomulnak! De nem és nem jajveszékel sem a baloldali sajtó, sem az ellenzéki összefogás akármelyik jelese.

Ugyanis semminek nem szabad veszélyeztetni a többi ellenzéki párt fölé nőtt DK-Jobbik páros együttesen kétharmadosnak beállított, majdani előválasztási eredményét. Újabb Jobbik-politikusok elparentálása nincs, mert nem is lehet napirenden.  
 

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tálibokat, tálibok, jobbikosokat dékások váltanak. És fordítva.
Sőt. LMP-sből lesz a legjobbikosabb!
Ellenzéki választók, még tudjátok követni az átöltözéseket?
A jobbikos oroszlán parizert zabál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés