Kezdődik: már a pedofilokért érzékenyítenek

2021. augusztus 11. 7:00
Egy pedofil srác történetéről szóló érzékenyítő filmet ajánl a port.hu. Hogy miért, arra nehéz vállalható magyarázatot találni.

Mélyre zuhant a port.hu. Egyetlen „kritikával” sikerült elérnie ezt a lapnak, egészen pontosan azzal, amiben egy belga rendező, bizonyos Patrice Toye friss filmjét mossa tisztára. A „kritika” szerzője, Vajda Judit ugyanis egy olyan mozit népszerűsít, amelynek főhőse pedofil, a rendező pedig érzelmileg azonosul a karakter „vívódásaival”, mi több, erre hívja a nézőt is. Az érzelmi azonosulás után pedig a teljes megértés következik. 

Vajda be is vallja: Toye leleményesen felhasználja a filmnyelv eszközeit arra, hogy erősebb kapcsolatot hozzon létre a befogadó és a főhős között (lásd még: érzékenyít), „nagyon egységes minden művészi megoldások” sorozatát alkalmazza a kívánt hatás elérése érdekében.

A kívánt hatás morálisan azonban nehezen igazolható. Arról van szó ugyanis, hogy

megkezdődött az a folyamat, amely más devianciák esetében már hosszú ideje zajlik, kiiktatva természettörvényt, hagyományt és normalitást;

tudniillik egy elfogadhatatlan hajlam elfogadásának erőltetéséről. A kultúra pedig e csatában nagyszerű eszköz, művészi megoldásokkal lehet jó érzésre hívni tömegeket és elmondani nekik, hogy az, aki gyerekeket kíván, hát ő is csak egy ember. 

Ami persze így is van. Ha pedig (mint a HBO GO által bemutatott filmben szereplő ifjú) tudatosan küzd e hajlam ellen, megtesz mindent, hogy a gyermekek betegségének kárát ne lássák, az derék (és alapvetően elvárt) dolog, de ettől függetlenül káros és ártalmas olyan filmet készíteni – és arról olyan kritikát írni – amely eredményeként a pedofilra nézve „lehetetlen nem együttérezni vele”.

Ezt gyakorló édesapaként kikérem magamnak – értelmes szülőtársaim nevében is!

Amíg gyerekek sorsáról van szó, nevezzen bárki érzéketlennek, nem a főhős, nem a pedofil problémája érdekel elsősorban. Ha akar, tud segítséget kérni, az ember ráadásul nem ösztönlény, egyebek mellett épp az emeli ki az állatvilágból, hogy vágyainak, ösztönös akaratának parancsolni tud; az eszünk erősebb, mint hajlamaink. Hogy egyszerűen fogalmazzak: döntés kérdése.

Sokkal inkább foglalkoztat a gyerekek érdeke, azoknak a sorsa, akik kitettek a problémának. Vajon egy testileg és lelkileg megnyomorított kislány vagy kisfiú, felnőve ugyanolyan elnéző lesz majd a kérdéssel szemben, mint a port.hu szövegének szerzője?

Ő ugyanis, míg nézi ezt a filmet, nem csupán együttérez, de királyi többesben ráeszmél; „csodák csodájára közben még csak rosszul sem érezzük magunkat”. Hogy oly’ nagyon jól sikerül az együttérzés, az legyen Vajda Judit nehezen magyarázható helyzete. 

Mi rosszul érezzük magunkat helyette is, miatta is.

 

Nyitókép: Részlet a filmből. Fotó: YouTube

Összesen 302 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha így nem tetszik, akkor kezdődő, ráhangoló érzékenyítés. A homoszexuálisok az ötvenes években még azért lobbiztak, hogy az ne legyen betegség. Transzneműségről, genderről szó sem volt. Mára az érzlkenyítés, a megértés, a felmentés hatására nemzetközi ideológia lett belőlük, politikai megítélés alapja. Nem egy pillanatnyi helyzetet, hanem a folyamatot kell nézni visszamenőleg.

Lehet kezdeni félni tőle. A gyerekek lelkét akarja.....

A következő logikus lépés az lesz, hogy majd a tanárok vezetik be a gyerekeket a homoszexualitásba. Elképzelhetetlenül hangzik, de a szülők eltiltása a transznemű propaganda alatt álló gyerektől is az volt.
Itt majd lehet hivatkozni a görög történelemre, hogy így a tanár-diák kapcsolat szintet lép mentor-tanítvány viszonyra, és így tovább.

Az ostobaság nem előny! Az elődeid a hetvenes években azzal etették a társadalmat, hogy az olajválság nem fog begyűrűzni hozzánk. Aztán valamelyik baloldali gazdasági potentát 2008- ban arról biztosított, hogy a válság nem fog elérni minket.

Mit gondolsz, hányszor mesélitek még be, hogy nincs hálózatotok?

Ja, és arra is válaszolj, hogy mikor függesztették fel az uniós jogot, hogy az érvényes jogszabályok ellenére, ha nem vagy fehér, akkor az unió határait bárhol átlépheted?

Nehéz lehet neked, gazember!
A tudományt is elfoglaltátok , de te egyáltalán nem szégyelled magad!

Nem zavar benneteket, hogy egyszerre küzdötök a bírói függetlenségért és követelitek a kormány beleszólását az igazságszolgáltatásba!

És tudod miért? Mert semmit sem változott a politikai baloldal az elmúlt 150 évben. Csak a pillanatra vár, hogy gyilkolhasson, raboljon és foszrogasson. Ezek vagytok.

A lényeg, hogy a több száz éves aknamunkátok a véres kommunista tombolás eléréséért, háborítatlanul folytathassátok!

A gyerek nélküli társadalom elveszett. Feltetted már magadnak a kérdést, hogy melyiknek nem kellett volna megszületnie? Jobb lenne neked nélkülük?

Akkor válaszolj arra a kérdésre, hogy Karácsony miert kampányolt a buzibárral a városházára?

Persze, hogy nem. Ez csak művészet. A buziság és az elmebetegség is csak emberi, amit meg kell ismertetni velünk. A gyerekeknek is együtt kell érezniük a pedofilokkal, meg kell őket ölelgetni és örülni nekik, hogy képesek legyőzni az ösztöneiket.
Aztán majd az emberevés következik, mert az is régi szép hagyomány egyes kultúrkörökben és szükség van arra, hogy ha majd a pedofilok jól meg lesznek védve, akkor az AI és a TASZ ne maradjon munka nélkül...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés