Európai magyarnak lenni

2021. augusztus 05. 13:16

Ismét rá kellett jöjjek, hogy Európa szerelmese vagyok.

2021. augusztus 05. 13:16
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„Aki ismer, az tudja, hogy az utazás a kedvenc időtöltéseim egyike. Vallom, hogy új országok, tájak, emberek, kultúrák megismerése többé tesz minket. Sajnos az elmúlt időszak nem arról szólt, hogy az ember csak úgy ide-oda megy a világban (de még Európában sem). Hosszú és fárasztó időszak után végre újra sikerült eljutnom külföldre. Még leírni is megdöbbentő ezt az egyébként evidenciának számító eseményt, hiszen úgy nőttem fel, úgy éltem eddig az életem, hogy szabadon utazhattam bármikor, bárhova. A Covid-19 ezt átalakította, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy ismét útra kelhettem.

Olaszországban töltöttem egy hetet a családommal, és a pihenés mellett sokat gondolkodtam. Olaszország egyébként kitűnő terep arra, hogy felidézzem korábbi emlékeimet, amelyek arról szólnak, hogy mennyire is szeretem Európát. Az olasz egy büszke nép. Büszke olaszságára, büszke a hazájára, és büszke a szülőföldjére.

A büszkeség hatalmas erény. Manapság már alig merünk büszkék lenni. Főleg a saját hazánkra. Ami teljesen abszurd, hiszen egy természetes érzés kilúgozásával próbálják elvenni a büszkeségünket.

Mivel (ahogy már említettem) régen voltam külföldön, előtörtek bennem a korábbi utazásaim során összegyűjtött élmények, érzések és tapasztalatok. Ismét rá kellett jöjjek, hogy Európa szerelmese vagyok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. augusztus 06. 05:44
KÍNA eltérő kultúrák, egyes esetekben ezeréves hagyományokkal rendelkező népek egysége. KÍNA úgy csodálatos, ahogy VOLT. Úgy, hogy VOLTAK benne hanok, ujgurok, tibetiek, hongkongiak, és sorolhatnám az összes népcsoportot. Képzeljük el azt a KÍNÁT, ahol nincsenek nemzetek, nincsenek népek és államok. Micsoda beteg utópia.
avízazúr
2021. augusztus 05. 18:23
De jó azoknak az az országoknak, nemzeteknek, amelyek nem sorolgatják, nem emlegetik, hogy mire büszkék, hanem szerények, mert van mire szerénynek lenniük.
McEmese
2021. augusztus 05. 15:59
Szijjártó Péter szerint a benzin ára átlépte a lélektani határt, és ezért elsősorban a kormány és annak gazdaságpolitikája a felelős. Igaz, ezt még 2006-ban mondta, amikor egy liter üzemanyag még „csak” háromszáz forintba került. Most csaknemm 500. Hogyan is indokolta az ellenzékben fideszes Varga Mihály 2008 júliusában a jövedéki adó-csökkentő törvényjavaslatát? "Az üzemanyagárak féken tartása azért különösen fontos, mert a benzin és a gázolaj árának emelkedése miatt más termékek is drágulnak, az infláció pedig tovább növekszik." Az akkor ellenzékben nyomuló fideszkádéenpés képviselők azt szerették volna elérni, hogy a benzin jövedéki adóját szállítsák le az EU által előírt minimumszintre, amivel számításaik szerint literenként 15 forinttal csökkent volna az üzemanyag ára. Nos, lehet nosztalgiázni, oda lehetne baszni az orruk alá, minden áldott nap! Ebben is csúcstartók vagyunk, gratulálok az illetékeseknek!
Pierre
2021. augusztus 05. 15:49
te a posztszovjet diktaturak szerelmese vagy. Legalabbis, ha az elnyomok kutyaja lehetsz. Europaban megnezheted, mi az a vilag, amihez soha nem fogsz tudni tartozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik