Európa mi vagyunk

2021. augusztus 05. 11:03

Nem, nem európai érték a hetvenkét-féle nemi identitás, a queer „királynő” az óvodában.

2021. augusztus 05. 11:03
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Akinek nincs sem vallási, sem nemzeti, sem pedig nemi identitása, beteg az, nyomorult, földönfutó, senki. Lassan ilyen minden, ami az Óperenciás tengeren túl van. (Tudják ugye, miből lett népmeséink Óperenciás tengere? Ober Enns – vagyis az Enns folyón túl –, a messzi nyugaton; hát ebből.) Nekünk, közép-európaiaknak egyre kevesebb keresnivalónk van arrafelé. Ugyanis másféle történelmet éltünk meg itt Európában, nem volt gyarmatunk, de sokszor voltunk gyarmat – vagy majdnem az –, nem voltunk gazdagok, mert nem fosztottuk ki a világ egy részét, de bennünket többször is kifosztottak, nem voltunk szabadok és nem voltunk függetlenek – így aztán nem volt időnk és elegendő jólétünk arra, hogy végképp elmenjen az eszünk.

Vagyunk, akik vagyunk, van múltunk, és szemhatárunk is tovább tart, mintsem hogy mit fog majd írni rólunk a holnapi Politico vagy a Guardian. Európa ma mi vagyunk. Európa ide húzódott vissza, ide menekült. Ugyanis hazugság mindaz, amit ma »európai értékeknek« neveznek a lótuszevők, a Kirké szigetén disznóvá változtatottak. Nem, nem európai érték a homoszexualitás, a hetvenkét-féle nemi identitás, nem európai érték a queer »királynő« az óvodában (pfúj!).

Az a baj ezzel az európai »progresszióval«, a »megvilágosodottakkal«, hogy fogalmuk sincs, kicsodák ők maguk. Miképpen arról sincsen, hogy mivel is üssék agyon az időt jódolgukban. Ezért aztán állandóan fel akarnak szabadítani valakiket, és egyre fogynak a felszabadítandók, úgyhogy egyre rémesebb, egyre betegebb, egyre ocsmányabb kisebbségek felé kell fordulniuk, s azokat „felszabadítaniuk”. Hogy aztán beírhassák az őrsi naplóba, ami a régi viccben állt: A Zalka Máté úttörőcsapat ma átkísért a zebrán egy vak nénit. Azért kellett hozzá az egész csapat, mert a néni nem akart átmenni… Nincsen közünk már ezekhez. Járják a maguk útját, menjenek át a szivárvány alatt. De Közép-Európát meg kell védenünk. Mert – mondom újra és újra – Európa ma mi vagyunk. Varsó, Krakkó, Prága, Budapest, Kassa, Kolozsvár és Brassó, Zágráb, Belgrád, a Baltikum és Szentpétervár – ez Európa. És Pozsony. Európa ott van, ahol vannak gótikus katedrálisok. Vagy ortodox bazilikák.”

Nyitókép: MTI / Sóki Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tribunus
2021. augusztus 06. 07:45
Intelmed szerintem intézd azok felé, akik megint nem férnek a bőrükbe! Száz évvel ezelőtt volt már volt egy - a maihoz nagyon hasonlító - kísérlet a magukat nagyon tehetségesnek és mindentudónak képzelő elmebetegek részéről az európai nemzetállamok és a keresztény európai értékek eltörlésére. Ennek ellenhatására -kvázi reakcióként - vezették be aztán Európa minden országában a ,,mindent tudó" kísérletezők és követőik számára (mai nevükön progresszívaknak, haladóknak) a menetrend szerinti 'svici-, majdaneki-, treblinkai expressz-járatokat ... retúrjegy megváltási lehetőség nélkül! ... well, those who cannot remember the past are condemned to repeat it.
Illieral
2021. augusztus 06. 07:10
@"Te baszd szájba a geci proli kurva anyádat, aki kisfröccsért kutyát szop a kocsma előtt, tetves proli!"@ Sokan ezen háborognak, de remélem az megvan, hogy ezt Bayer mondta, meg szokott ő cifrábbakat is. Más kérdés, hogy sokszor igaza van, de a stílus maga az ember.... :D
WLaci
2021. augusztus 05. 23:16
Zsolti, olvass már egy kis Szabó Dezsőt. Na az a szint, nem a trágárságok.
jobbközépen
2021. augusztus 05. 18:37
Aki erre az írásra zsigerből azt mondja hogy szar meg nem igaz,csak azért mert a Bayer meg Fidesz meg azorbán ott már komoly problémák vannak. Aki ép ésszel gondolkodik az csak egyetérteni tud a fent leírtakkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik