Európa mi vagyunk

2021. augusztus 5. 11:03

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Nem, nem európai érték a hetvenkét-féle nemi identitás, a queer „királynő” az óvodában.

„Akinek nincs sem vallási, sem nemzeti, sem pedig nemi identitása, beteg az, nyomorult, földönfutó, senki. Lassan ilyen minden, ami az Óperenciás tengeren túl van. (Tudják ugye, miből lett népmeséink Óperenciás tengere? Ober Enns – vagyis az Enns folyón túl –, a messzi nyugaton; hát ebből.) Nekünk, közép-európaiaknak egyre kevesebb keresnivalónk van arrafelé. Ugyanis másféle történelmet éltünk meg itt Európában, nem volt gyarmatunk, de sokszor voltunk gyarmat – vagy majdnem az –, nem voltunk gazdagok, mert nem fosztottuk ki a világ egy részét, de bennünket többször is kifosztottak, nem voltunk szabadok és nem voltunk függetlenek – így aztán nem volt időnk és elegendő jólétünk arra, hogy végképp elmenjen az eszünk.

Vagyunk, akik vagyunk, van múltunk, és szemhatárunk is tovább tart, mintsem hogy mit fog majd írni rólunk a holnapi Politico vagy a Guardian. Európa ma mi vagyunk. Európa ide húzódott vissza, ide menekült. Ugyanis hazugság mindaz, amit ma »európai értékeknek« neveznek a lótuszevők, a Kirké szigetén disznóvá változtatottak. Nem, nem európai érték a homoszexualitás, a hetvenkét-féle nemi identitás, nem európai érték a queer »királynő« az óvodában (pfúj!).

Az a baj ezzel az európai »progresszióval«, a »megvilágosodottakkal«, hogy fogalmuk sincs, kicsodák ők maguk. Miképpen arról sincsen, hogy mivel is üssék agyon az időt jódolgukban. Ezért aztán állandóan fel akarnak szabadítani valakiket, és egyre fogynak a felszabadítandók, úgyhogy egyre rémesebb, egyre betegebb, egyre ocsmányabb kisebbségek felé kell fordulniuk, s azokat „felszabadítaniuk”. Hogy aztán beírhassák az őrsi naplóba, ami a régi viccben állt: A Zalka Máté úttörőcsapat ma átkísért a zebrán egy vak nénit. Azért kellett hozzá az egész csapat, mert a néni nem akart átmenni… Nincsen közünk már ezekhez. Járják a maguk útját, menjenek át a szivárvány alatt. De Közép-Európát meg kell védenünk. Mert – mondom újra és újra – Európa ma mi vagyunk. Varsó, Krakkó, Prága, Budapest, Kassa, Kolozsvár és Brassó, Zágráb, Belgrád, a Baltikum és Szentpétervár – ez Európa. És Pozsony. Európa ott van, ahol vannak gótikus katedrálisok. Vagy ortodox bazilikák.”

Nyitókép: MTI / Sóki Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindig nevetek, vagy éppen nem, amikor azt találják mondani, hogy mi nem vagyunk Európában, nem vagyunk európaiak, majd Dobrevék odavezetnek bennünket, - magyarokat.
Soha nem vonultunk ki Európából üzenem Cseh Katalinnak és hálózati társainak.

nagyon jo cikk.

a gyokerek elfelejtese, megtagadasa, olvasztotegely az amerikai hagyomany (erteknek nem mondanam), nem europai.
Europa az amit Bayer is ir. Ober Enns sajnos mar nem nevezheto annak, eloretolt amerikai bastya.

Nagyjából így...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés