Amit a baloldaliak félreértenek

2021. augusztus 05. 15:41

A DK Szegeden az antiszemita és cigányellenes kijelentéseiről elhíresült jobbikost támogatja.

2021. augusztus 05. 15:41
Bauer Tamás
Facebook

„Csengett a mobilom, a Magyar Nemzettől hívtak. Arról kérdezett volna a Fidesz első számú napilapjának újságírója, hogy mit gondolok arról, hogy Gyurcsány Ferenc a jobbikos Tóth Péter mellett kampányolt Szegeden, aki néhány éve még durvább antiszemita és cigányellenes kijelentéseket tett, mint a hasonlókról hírhedt, időközi választáson közös jelöltként elindított Bíró László. A Magyar Nemzetnek ezúttal sem nyilatkoztam, ahogy hosszú ideje nem vagyok rá hajlandó. Nem is írnék a dologról, ha nem hallottam volna, ahogy DK-s politikusok egymás után próbálják magyarázni a dolgot. De sajnos hallottam.

Néhány hónapja MSZP-s politikustól hallottam, hogy a szerencsi-tiszaújvárosi választókerületben most ellenjelölteket indítanak a jobbikos Bíró Lászlóval szemben. Majd a választók az előválasztáson eldöntik, hogy ki legyen a fideszes képviselő kihívója a borsodi választókerületben. Csakhogy a hatpárti összefogás szabályai szerint ha az előválasztást a jobbikos nyeri, akkor mind a hat párt őt fogja támogatni a Fidesz jelöltjével szemben. Most a DK politikusai (Sebián-Petrovszki László pártigazgató, országgyűlési képviselő és Barkóczí Balász szóvivő, képviselőjelölt, tehát mindketten a szűk pártvezetés legközvetlenebb munkatársai) menekült az Egyenes Beszédben elhangzott interjúban végül oda: majd a választók az előválasztáson eldöntik, hogy ki legyen a Fidesz kihívója a Csongrád 2. választókerületben. A DK-sok helyzete azonban kínosabb, mint az MSZP-é: Borsodban a szocialisták és több más párt az MSZP-s jelöltöt támogatja az antiszemita kijelentéseiről elhíresült jobbikossal szemben, míg a DK Szegeden az antiszemita és cigányellenes kijelentéseiről elhíresült jobbikost támogatja az MSZP által is támogatott momentumos jelölttel szemben.

E különbség mellett is valami közös a két esetben. Ha az MSZP-s és DK-s politikusok az előválsztáson szavazóktól várják a megoldást, akkor totálisan félreértik a helyzetet. Aki magát baloldalinak, urambocsá antifasisztának tekinti, az antiszemita, cigányellenes kijelentésekről hírhedt jelöltet akkor sem fogadhat el közös jelöltnek, ha az illető megnyeri az előválasztást. Aki néhány éve ilyen kijelentéseket tett, az akkor sem lehet baloldali, demokrata pártok által is támogatott közös jelölt, ha e kijelentések miatt bocsánatot kér.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2021. augusztus 05. 20:20
De hát Bauer, apád nem mondta h a kisnyilasok 45 után tömegesen léptek a kommunista pártba meg az AVOba? Nincs új a nap alatt. Ha apának jó volt te mit finnyaskodsz??
VeTraTa
2021. augusztus 05. 19:57
Hogy is volt '94-ben, hogy nem álltok össze a komcsikkal? A legvéresebb pofájú antikomcsik voltatok, majd az első adandó alkalommal Horn Gyula seggében talált titeket az ország..... A Jobbik csak tőletek tanulta ezt a takonygerincű szélkakas felfogást, a baloldal többi része meg ezt ugyanúgy próbálja megmagyarázni a sajátjainak, mint annak idején a veletek való közösködést....
elfújta az ellenszél
2021. augusztus 05. 18:29
Ugyanmár Tamás, apukádék talán másként gondolkodtak? Kis hal jó hal, ahogy a németek mondják. Kisnyilas jó nyilas, ahogy az AVH-nál mondták
Saksafar
2021. augusztus 05. 17:39
Baloldaliak? A moslék nem volt és nem is lesz baloldali, ez egy teljesen téves megnevezés az esetükben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik