A gyűlöletszavazás keresztényi?

2021. augusztus 05. 12:20

A Hit Gyülekezete azzal tudja elérni a legnagyobb csoportkohéziót, hogy ellenséget képez.

2021. augusztus 05. 12:20
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Magyar Hang: »A Hit Gyülekezete ifjúsági táborában megszavaztatták a résztvevőket a „gyülekezet ellenségeiről”. Információink szerint a Sátán labdába sem rúgott, kapott szavazatot viszony Soros György, Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely is, az abszolút győztes pedig az Amerikában élő magyar újságíró, Bartus László lett. (...) Úgy tudjuk, a második helyen Iványi Gábor végzett (az ő bűne az, hogy baráti kapcsolatot ápol Bartussal).«

Amikor olvastam ezt a hírt elképzeltem magam előtt azt az ifjúsági nyári tábort, ahol a fiatalokat imával, bibliaolvasással foglalkoztatják és hogy azért annyira ne legyen unalmas – hiszen végre nyár van – az evangéliumokról és a Mesterről való elmélkedések közé beiktatnak egy-egy »izgalmas« szavazást. Ahogy a sajtó tájékoztat: a legnagyobb érdeklődést a Hit Gyülekezete ellenségeiről való szavazás váltotta ki.

No, azért ez érdekes lélektani kórképet mutat. Hiszen ezek szerint egy alapvetően militáns-fundamentalista vallási közeg nem azzal tudja elérni a legnagyobb csoportkohéziót, hogy a saját értekeiről beszél a fiataljainak, hanem azzal, hogy ellenséget képez. És a közös ellenség gyűlölete hozza létre a csoporton belüli összetartozást. Pont ezt a fajta stratégiát alkalmazza a kormányzat is.

A politika esetében is rendkívül visszás az az elv, hogy a »cél szentesíti az eszközt«, de egy vallási közösség, sőt egy államilag elismert és finanszírozott egyház esetén nekem ezzel súlyos problémáim vannak. A legfőbb problémám az, hogy keresztény emberként nem értem, mi köze van ennek a magatartási formának a Mester tanításához?”

Fotó: Ficsor Márton

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothpal
2021. augusztus 19. 14:54
Világ hibbantjai egyesüljetek...!
retsag
2021. augusztus 06. 12:40
Ez most a Mester Ákosról vagy a Mester(házi) Attiláról beszél?
lendvaiildiko
2021. augusztus 06. 07:14
Csúcs ez a lúd, ennyi baromságot ember nem képes publikálni, csak ez a perintfalvi... Csak analitikus gondolkodásra nevelték az ifjakat. Beszéltek a satanrol, folyamatos rombolasarol, s arról, kik az ő leghűbb követői..
uwotm8
2021. augusztus 05. 23:51
Aki a Bartus nevű elmebeteget védi az sokat is elmond a kereszténységéről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik