Legyőzték a horvátokat, a legjobb négy között férfi vízilabdásaink

2021. augusztus 4. 13:34
Görögország ellen játszik a válogatott a fináléba kerülésért.

Horvátországgal csapott össze az elődöntőért a magyar férfi vízilabda-válogatott szerda délelőtt. A magyar csapat abban tudatban szállhatott medencébe, hogy ha nyer, azzal a Görögországgal játszik a fináléba kerülésért, amelytől az első csoportmeccsen kikapott: a görögök simán legyőzték a másik csoport negyedik helyezettjét, Montenegrót. ( A másik két negyeddöntőben a spanyolok továbbléptek az ameriaikaiak ellen, a szerbek kiütötték Olaszországot.)

Horvát vezetéssel kezdődött a meccs, először 4-3-nál volt nálunk az előny, a félidőre 7-5-ös magyar vezetéssel fordultak a csapatok. Az első 16 perc főként a kiállításokról, emberelőnyös-emberhátrányos szituációkról szólt, mindkét csapat sokat hibázott. Bár a bíráskodás nem volt annyira egyoldalú, mint a tegnapi magyar-holland női meccsen, de némi túlzott tisztelet érezhető volt a horvátok felé a játékvezetők részéről. Ami ezután történt, arra nem sokan számítottak: az egyre jobban feljavuló magyar csapat Nagy Viktor szenzációs védéseinek és Mancherz Krisztián világklasszis teljesítményének – a magyar játékos egészen elképesztően játszott, 7 gólt szerzett – köszönhetően elhúzott: három majd négygólos előnyt építettünk.

A vége: Magyarország-Horvátország 15-11. A magyar csapat pénteken 8:30-kor Görögország ellen játszik a döntőért. A másik meccsen Spanyolország-Szerbia mérkőzést rendeznek.

A meccsről készült összefoglalót itt tekintheti meg:

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elején kissé akadozott, második félidőben már sima volt.

MVP-k: Manhercz és Nagy

Nagyon jók voltak a fiúk. Micsoda gólok, micsoda védés! Hajrá!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés