Terror és ellentmondások a szivárvány háza táján

2021. augusztus 04. 07:20

Kezd éledezni a pszichológus társadalom lelkiismerete.

2021. augusztus 04. 07:20
Varga Gergő Zoltán
Varga Gergő Zoltán
Vasárnap

„A karrierjüket vagy akár a testi épségüket féltő pszichológusok többfelé – egyelőre név nélkül – nyilatkoznak, egyesületekbe tömörülnek, hogy hangot adjanak annak: az LMBTQ-aktivisták törekvései mindenfajta tudományos megalapozottságot nélkülöznek, valamint hogy kiemelten foglalkoznak azonban az olyan szakemberek elhallgattatásával, akiknek véleménye (hadd ne mondjam: szakmai meggyőződése) homlok egyenest szembemegy az általuk lefestett világnézettel.

Gyermeket nevelvén megfordul az ember kezében néhány könyv – így jött szembe Vida Ágnes egyik írása is. A pszichológust, ha akarnánk sem tudnánk szakmaiatlansággal vádolni, rengeteg kitüntetéssel büszkélkedhet (2016-ban az Observer a 3. legbefolyásosabb magyar nőnek tartotta), a pszichológiai-pedagógiai tanulmányait pedig az ELTE-n, illetve a sokak számára a fejlődést, a szabadság netovábbját megtestesítő Nyugat fellegváraiban, Németországban és Amerikában végezte. Azt tehát nem lehet mondani, hogy »de ő is csak a nemzeti kormány nemzetileg kitüntetett, jelentéktelen (nemzeti) senkije«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tomtam
2021. augusztus 04. 16:38
Ha egy laikus olvasva érdeklődik az utóbbi évtizedek pszichológiai kutatási módszertana iránt, elismeréssel tapasztalhatja annak ötletességét, eredményességét egyes kérdések vizsgálatával kapcsolatban. Persze lehet találkozni téves prekoncepciókkal, erőltetett műproblémákkal is. A szakmától a közönség nem egy laikusok által nem követhető átfogó tudományos tanulmányfolyamot vár, ami végül érthetetlen szakmai háborúhoz vezet, hanem az aktuális, releváns, konszenzusos kutatási eredmények szemlézését. Ezek közlésétől nem kellene félnie a szakmának, már csak önbecsülésből is megtehetné.
barokk
2021. augusztus 04. 12:27
"közöl egy idézetet az elismert pszichológustól, igaz, ez sehogyan sem kapcsolódik a cikk kiinduló állításához." Nekem úgy tűnik, hogy az eredeti idézetében a pszichológusnő óva int, hogy a kislányok "szűretlen és szélsőséges információt kapnak a szexualitásról, ami aztán később szorongást okozhat bennük". Ez egybevág a konzervatív oldal -és a kormány- meglátásával. Egyben alátámasztja a cikk fő mondanivalóját, miszerint neves pszichológusok is kezdenek kiállni amellett, hogy abban kell segíteni a gyerekeket, hogy a saját nemük okozta örömöket élhessék meg. Sajnos nagyon is igaz, hogy a pszichológus lobby ezeddig (jellemzően) kirekeszteőn viselkedett, minden olyan véleménnyel, ami szembe ment az lmbtq ideologikus sokszor inkonzisztens üzeneteivel. Aki teheti olvasson bele a FB zárt pszichologus csoportja(i) belső beszélgetéseibe. Fájdalmas látni, milyen demagóg módon aláznak meg minden eltérő szakmai véleményt nyilvánító csoporttársat. Időnként professzionális (akár helyénvaló) érvekkel, de általában sekélyes, szakmaitlan gyűlölkedéssel. Néha úgy érzem, hogy a pszichológusok tömegei annyira bizonytalanok saját személyisügükkel kapcsolatban, hogy ijedten csatlakoznak a mainstreamhez, nehogy nehezen felépített önbecsülésük odavesszen. :(
popzene
2021. augusztus 04. 08:01
Egy újabb értelmetlen szöveg a propagandaminisztérium egyik kiadványától.
pollip
2021. augusztus 04. 07:45
Nagyon erős a nyomulás, pár ember nem fogja tudni megállítani őket, mert a ballib média segítségével simán kicsinálják őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik