Nem működnek a hőségriadó alatt a budapesti ivókutak

2021. augusztus 4. 12:52
A közelgő 38 fok és hőségriadó idején a fővárosi ivókutak nagy része nem működik, illetve a belőle jövő víz ihatatlan. A Metropol tette fel a kérdést, hogy mit kíván tenni a Karácsony Gergely vezette városháza?

„Karácsony Gergelyék a Fővárosi Vízművekkel karöltve büszkén jelentették be tavaly júniusban a Hűsítő Budapest programot, amelynek keretében akkor 24 új ivókutat állítottak fel” – számolt be a Metropol. 

„Ezzel is arra ösztönözve a lakosságot, hogy palackos vizek vásárlása helyett töltsék újra kulacsaikat” – áll a Főváros közleményében. 

A közleményben Karácsony Gergelyék megemlítették a 2019 őszén kihirdetett klímavészhelyzetet, amelyet a jmetropol cikkírója szerint „azóta sem sikerült hasznos tartalommal megtölteniük”.

A Metropol munkatársai felkeresték ezeket a budapesti ivópontokat, ahol azonban „néhol egészen undorító látványban volt részük”.

Képes beszámolójuk szerint számos helyen az ivókutak egyszerűen nem működtek, mások rozsdás, koszos külsejűek votlak, mely arról árulkodik, hogy nincsenek karbantartva. „Néhány helyszínen pedig a teljesen rendezettnek tűnő a kutakból nem jött egy csepp víz sem, mint például az V. kerületben a Kossuth téren, a Vértanúk terén, vagy a Hild téren” – áll a beszámolóban. 

A Metropol megkérdezte Budapest Főváros Önkormányzatát, a Fővárosi Vízműveket, illetve a parkokban lévő ivókutak karbantartásért felelős Főkert Zrt.-t, hogy „tudnak-e a katasztrofális állapotú kutakról, és ha igen, mit és mikor terveznek tenni a probléma megoldásáért”. A Főkert válaszában azt írta, hogy a „kezelésükben lévő ivókutakat kollégáik folyamatosan ellenőrzik és karbantartják, az ominózus Keleti pályaudvari ivókút pedig nem hozzájuk tartozik”. A Fővárosi Önkormányzattól és a Fővárosi Vízművektől lapzártáig a Metropol nem kapott választ.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

FeriGeri már a vízzel is takarékoskodik, hogy legyen mit elosztani a sleppnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés