Magyarország nem fogadja el Norvégia diktátumát, az Ökotárson kívül bárki megfelelne

2021. augusztus 4. 16:11
Magyarország nem fogadja el Norvégia diktátumát, a két ország közötti megállapodás szerint konszenzussal kell kijelölni a Norvég Alap forrásait elosztó szervezetet – írta a Miniszterelnökség közleményében.

„Hét pályázóból Magyarország a Soros György által támogatott Ökotárson kívül bárkit hajlandó volt elfogadni, Norvégia viszont ragaszkodott a Soros-szervezethez és olyan nemzetközileg is elismert pályázókat zárt ki, mint például a Magyar Vöröskereszt. Norvégia ezzel megsérti az EGT tagságból származó kötelezettségeit, ezért a kormány jogi lépéseket fog tenni. A kormány az ezzel kapcsolatos feladatokról nyilvános határozatot fogadott el. Magyarország rögzíti, hogy Norvégia a magyar piaci hozzáférésért 77 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak” – áll a Miniszterelnökség közleményében. 

„Magyarország számára többé nem elérhetőek a Norvég Alap 2014-2021-es forrásai”

– erősítette meg a oslói külügyminisztérium. A Népszava kérdésére a norvég tárca egyértelművé tette:az összesen 77 milliárd forintos támogatás nem csúszik, nem átmenetileg került veszélybe, hanem végérvényesen elveszett. A támogatás elveszítéséhez több éves vita vezetett a norvégok szerint, mert bár a civil szervezeteknek járó támogatás csak töredéke az alap teljes összegének, a vita gyakorlatilag arra szűkült, hogy ki koordinálja ezeknek a pénzeknek az elosztását. A kormány beleszólást akart ebbe, a norvégok pedig ragaszkodtak a kabinettől független szervezethez.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Összesen 681 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát akkor nem fér hozzá a magyar piachoz.

A magyar kormány szerint a CÖF is független...

Viccesek ezek a norvégok

,,Politizál az NCTA?

Az NCTA kategorikusan nem támogat pártokat és pártpolitikai tevékenységet. De annyiban valóban politizál (vagyis a köz érdekében cselekszik), hogy – a támogatók által meghatározott – célkitűzések mentén támogatja a demokratikus alapelveknek megfelelően működő, a mindenkori hatalommal szemben kritikus, a társadalmi kontrollt gyakorló szervezeteket, a közügyekben való részvételt és azok alakítását.,,
http://autonomia.hu/hu/hogyan-..

,,Vöröskereszt elnöke állami alkalmazott,,

Hamis állítás.

A Vöröskereszt szervezet önálló jogi személy. Felsőbb vezetőt a küldöttgyűlés választja az Alapszabályban és Szervezeti Működési Szabályzatban leírtak betartása mellett.

Ne erőlködj mert szivárványos lesz a gatyád!

adós?

Hülyegyerek, zsebből megvehetnék Magyarországot, veled együtt. Persze nem hülyék, ki a fasznak kellenél te.

,,"Norvégia ezzel megsérti az EGT tagságból származó kötelezettségeit, ezért a kormány jogi lépéseket fog tenni. A kormány az ezzel kapcsolatos feladatokról nyilvános határozatot fogadott el. Magyarország rögzíti, hogy Norvégia a magyar piaci hozzáférésért 77 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak”

Való igaz, hogy nem ajándék pénz. Azonban az idézett közlemény csak fél igazságot tartalmaz. Ugyanis a szerződés jogot biztosít az alap számára, hogy meghatározza milyen célra és ki használhatja fel. Az ellenőrzést is az alap végzi. Így kaphatnak olyan szervezetek támogatást, mint a TASZ és hozzá hasonló szervezetek.
Mindez arra utal, hogy Norvégia kormánya (donor országok) közvetett hatása van a kedvezményezett országok belpolitikájának alakításában.
Az általam ídézett ídézet is - Berecskereki 2021. augusztus 4. 17:44 - ezt bizonyítja.
Ebben a kedvezményezett országoknak nincs beleszólásuk.

,,a Norvég Alap pénzeiből jött létre ugyanis az „Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla)” Facebook-csoport, majd Juhász Péter vezetésével egyesületté alakult, és a sajtószabadságért aggódott (médiatörvény-változtatások ellen tüntetett), még mielőtt véglegesen eltűnt. Egy, a Milla által szervezett tüntetésen jelentette be egyébként Bajnai Gordon az Együtt 2014 nevű választási mozgalom létrejöttét. A válasz.hu megírta, hogy később a Humán Platform mögött jelentős részben ugyanaz a szellemi világ sorakozott fel, amely a lap cikke szerint ugyanazt a civil kört jelenti, amely a Norvég Civil Alap támogatásainak kedvezményezettje volt. A lap szerint a Humán Platform 38 millió forint szervezetfejlesztési támogatást nyert el a norvégoktól, a rendezvényt szervező fiatalok többsége pedig a Hallgatói Hálózatból, illetve „Az alkotmány nem játék” csoportból érkezett. Az egész demonstráció mozgatórugója pedig a festékdobáló Gulyás Márton volt, akit ugyebár senkinek nem kell bemutatni.

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület kezdeményezésére létrehozott honlapot a Norvég Alap közel négyezer euróval támogatta, partnereik közt pedig olyan szervezetek vannak, mint az Ökotárs Alapítvány vagy a Soros György által is támogatott Patent Egyesület. De ez csak egy példa a sokból, többek között a „Liberális Fiatalok Egyesületének” is kijárt akkoriban a támogatásból, amelyet a haladók sörre és cigarettára költöttek. Akkor erről a Magyar Nemzet adott hírt.

Az is kiderült a PestiSrácok.hu korábbi adatgyűjtéséből, hogy nagyon jelentős az átfedés Soros György nemzetközi spekuláns civil támogatottjai és a norvég alap kedvezményezettjei között Magyarországon. Az utóbbi években szinte ugyanaz a kör nyerte el a nemzetközi szerződés alapján, elvileg politikai szándékoktól mentesen osztogatott norvég pénzeket, amely az elmúlt tíz évben az Open Society Foundation és más Soros-szervezetek kiemelt törődését is élvezte.

A PestiSrácok.hu akkori gyűjtése szerint a Norvég Alap és Soros György támogatásaiban részesültek:

Társaság a Szabadságjogokért (52 millió forint)
Transparency International (TI) Magyarország Alapítvány (Móra Veráéktól 143 ezer eurót akasztott)
a K-Monitor nevű linkgyűjteményt működtető, a TI-TASZ-körhöz tartozó egyesület (137 ezer eurós norvég- és összesen 37 millió forintos Soros-jusst kaptak)
Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (165 ezer eurós norvég segítséghez és 18 millió forintnyi OSI-pénzhez jutott)
Energia Klub ,,
https://pestisracok.hu/norveg-..

te értesz valamit krvára félre. Én az én pénzemből azt veszek, annak adok, akinek akarok. Ha az a valaki akadékoskodik, nem kell neki, akkor nem adok.
Ha erre tovább ugat cigány módra, hogy neki az jár, hogy én tartozok neki, akkor hangulatomtól függően kiröhögöm vagy nyakon vágom.

Az Európai Uniónak meg kellene szüntetni ezt a kint is vagyok benne is vagyok állapotot. Aki igénybe akarja venni az unió kedvezményeit az lépjen be és ne csemegézzen.
A vámmal kapcsolatos megállapodások megkötését unión kívüli ország tekintetében pedig meg kellene hagyni a tagországok jogkörébe.

vagy megkapja fidesz-emblémás nylonszatyorban falunapon. Száraztészta, kis krumpli és már boldogok is vagytok.

Így igaz.

,,A Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt 1881-ben jött létre. Megalakulását a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága 1882. évben ismerte el. A Magyar Vöröskereszt 1921-től tagja a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének.

Tevékenységét a „Háború áldozatainak védelmét szolgáló” négy Genfi Egyezmény, valamint ezek kiegészítő jegyzőkönyvei alapján végzi, amely egyezményeknek a Magyar Köztársaság jelenleg is részes állama, figyelembe veszi a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold mozgalom alapszabályát. Együttműködik a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságával, támogatja a nemzetközi humanitárius jog fejlesztését és ismertetését.,,
https://voroskereszt.hu/rolunk..

Vöröskereszt kampányok, támogatások
Összefogás a koronavírus ellen
Baba Pakk a nehéz helyzetű családok megsegítésére
Fogadj örökbe egy strandot!
Segítség a hajléktalan embereknek
Pszichiátriai és szenvedélybeteg emberek segítése
Hátrányos helyzetű gyermekeknek, sokgyermekes családoknak és egyedülálló szülőknek nyújtanak segítséget
Segítenek a fogyatékkal élő emberek gondozásában
Segítséget nyújtanak a rászoruló idős emberek leküzdeni az időskori egyedüllétet

Hol található ebben politikai, pártpolitikai célzatú tevékenység?

Na ja!
Ez az elmélet és mi a gyakorlat?
Az ellenkezője. Az amiről a hozzászólásaimban írtam.

A baloldali eszmék is papíron szépek, a gyakorlatban pedig káoszba, anarchiába torkolnak.

Erre mondják: A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.

Szerintem a 77 milliárdot a Vöröskeresztnek kellene átadni, akik ebből tudnák segíteni a rászorultakat. Egészségügy ellátással, Szeretetház működtetésével. Ez lenne az igazi szolidaritás, segítségnyújtás és nem az amit a Norvég Alap végez.

,,A Vöröskeresztet senki nem választotta meg,,

Ebben tévedsz.
Olvasd el a Vöröskereszt Alapszabályát és Működési Szabályzatát és akkor rájössz, hogy mekkora butaságot állítasz.
Mindkettőt megtalálod a honlapjukon.

Mi van János?
Csak nem Tüttő Kata lovának egyik végragjára pályázol.

Azokban a körökben, ahol nem csípik a lejmolós geciket, akiknek kilóg a seggük a gatyából, játsszák a büszke függetlent, de más pénzét azért szívesen költenék. Magukra.
Azzal meg ne tedd még viccesebbé magad, hogy a jogállam feltétlen híveként állítod be a komcsi bandádat, akik szaros focicsapatoknak is simán kiutalnak százmilliókat rendkívüli kormánydöntéssel (Tállai elvtársadnak) és úgy és akkor írják át a gránitszilárdságú alaptörvényt, amikor az érdekük ezt diktálja.

Azért csak óvatosan a számokkal, mert a Vöröskereszt 1863-ban alakult meg.
A Magyar Vöröskereszt pedig nagyon sok fontos dolgot tesz ,de a civil szervezetek koordinálása pont nincs ezek között. Mondjuk az tény, hogy Pártunk és Kormányunk a Vöröskeresztet tudná irányítani, míg az Ökotárs alapítványt nem. Ez pedig nagy gond, hiszen az Ökotárson egyetlen hatóság nem talált fogást, hogy megzsarolják, pedig a Vezér maga rendelte el, hogy találjanak valami hibát náluk.
Ez a legfőbb gondja a Pártnak, mert nem akarja, hogy a kormánykritikus civil szervezetek támogatást kapjanak, hiszen azok akkor tudnának tiltakozásokat szervezni a kormány ellen.
Éljen a demokrácia!!!

"Egy norvég pedofil nevelőapuka 2003 és 2012 között több száz gyereket rontott meg"

Perintfalvi Rita, figyelsz ugye? Tudod, ez az esetszám jóval több, mint a magyar Katolikus Egyház papjainak hetvenéves termése... Akkor lehet mégsem a papok a leggyakoribb pedofil elkövetők? Lehet te sem egy teológián végzett hittantanár vagy, hanem egy fizetett provokátor, a lipsik zsoldosa...

Nem. Célzottan az okotarsnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés