Kezdődik a Vöröskereszt-székház újjáépítése a budai Várban

2021. augusztus 04. 18:26

A Vöröskereszt Egylet számára épült, majd a Külügyminisztériumnak helyet adó, a II. világháború után lebontott épület rekonstrukciója során külső jegyeiben korhűen követi majd a sarokkupolás eredetit.

2021. augusztus 04. 18:26
null

A külsőségeiben korhű, belsőépítészeti szempontból azonban modern megoldásokat alkalmazó palota megújulása mellett a szomszédos Batthyány-palota részleges műemléki felújítását is elvégzik a szakemberek – számol be a PestBuda. 

A Vöröskereszt Egylet egykori székházának újjáépítése várhatóan ősszel kezdődik. 

„A Dísz tér délkeleti sarkán álló épület egészen a II. világháború végéig szerves része volt a Várnegyed látképének. A háborús belövések ellenére megmenthető lett volna, de a politika 1946-ban mégis a teljes lebontása mellett döntött. Most a Nemzeti Hauszmann Program keretében megkezdik az épület rekonstrukcióját” – olvashatjuk a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldalán.

Fotó: Nemzeti Hauszmann Program

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bimm-bamm
2021. augusztus 08. 11:35
Nagy öröm, boldogság tölt el, hogy ez a kormány megteszi azt amit évtizedek óta senki sem. Épít, felújít, szépít. Persze a moslék csak azt tudja szajkózni, ezt a pénzt másra kell költeni. Pl. segíjjre. Az idén már láttam a felújított tatai, a diósgyőri várat, a csodálatosan megújult gyulai Almásy-Weinckheim kastélyt, és a felújítás alatt lévő, de már most is rendkívül szép szabadkígyósi Wenckheim kastélyt. Csak az elismerés hangján tudok beszélni róluk. Remélem jövőre is tovább tudja folytatni a kormány ezt a megkezdett munkát.
Crusader
2021. augusztus 04. 21:20
Köszönöm a Kormánynak, hogy újraépíti az országot, hogy a magyar főváros újra a régi, klasszikus, gyönyörű fényében pompázhasson. A férgek hataloma kerültek az önkormányzatin, de túléljük, elhárítjuk gáncsoskodó féreg tevékenységüket és fejlődünk tovább!
turáni sólyom
2021. augusztus 04. 19:10
Üdvözlendő lépés, mert a helyén évtizedekig egy balkáni bazárra jellemző, turista lehúzó zsibvásár volt, tarka-barka szar árukkal.... Dicséretes még azért is, mert a Budai Vár egy újabb része születik újjá, a régi formában. Belegondolva, ha 2010-ben maradnak a libsik, akkor még mindig zsibvásár lenne a helyén. A Hauszmann-program a nemzetet szolgálja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik