Gulyás versus Schiffer, Csík és Magashegyi: kezdődik az MCC Feszt!

2021. augusztus 05. 09:48

Csütörtökön kezdetét veszi az MCC Feszt; a Mathias Corvinus Collegium fesztiválja három napon keresztül várja a közélet, tudásbővítés, sport és zene iránt érdeklődőket Esztergomban. Az első napon mindjárt erős felhozatallal indul a programfolyam: vitázik Gulyás Gergely és Schiffer András, szó lesz az LMBTQ-lobbiról és a gyermekvédelmi törvényről, magyar döntősöknek szurkolhatunk tokiói közvetítéseken keresztül, este pedig színpadra lép a Csík Zenekar és a Magashegyi Underground is. Lássuk a részleteket! 

2021. augusztus 05. 09:48
null

Vágvölgyi Gergely írása

A „milyen a magyar?” örök kérdésére már 13 órától keresi a választ Lovász Irén, Fa Nándor és Boris Kálnoky a MOL Nagyszínpadon, de jó eséllyel még kora délután megvalósul az első parázs vita is: Lánczi Tamás politológus és Dombos Tamás szociológus feszülnek egymásnak 13:45-kor a Mindszenty színpadon, terítéken pedig a gyermekvédelem, a genderkérdések és a szexuáledukáció lesz. A nagyszínpadon 14:15-kor már a Társadalmi dilemma című Netflix-dokumentumfilm szereplője, Renée Diresta szólal fel a Down the Rabbit Hole című programon, aki mellé nem sokkal később Miklos Lukacs de Pereny perui tudós és Calum T. M. Nicholson kutató érkeznek a Social Media Loops című beszélgetésre.

Izgalmas vitának ígérkezik Gulyás Gergely és Schiffer András fellépése – célkeresztbe kerül az Európai Unió, a kérdés pedig, hogy a válaszúthoz érkezett közösségnek merre kell fordulnia, ha gazdag múlt mellett jövőt is szeretne magának. A Mandiner is szervez közéleti beszélgetést, méghozzá az egyetemi modellváltással kapcsolatban, ezen Bajor Péter, Szalai Zoltán és Schanda Tamás fejtik majd ki véleményüket. 

Az Olimpiai színpadon láthatjuk-hallhatjuk mások mellett Csisztu Zsuzsát, Berki Krisztiánt, Storcz Botondot és Mezei Dánielt, de ugyanitt szurkolhatunk az ötkarikás játékokon éremért küzdő magyar sportolóknak is.

A programok között érdemes felkeresni az Edu sétányt: a Duna partján több hallgatói szervezet, önképzőkör és műhely között megjelenik sátrával a Nemzeti Hauszmann Program, a Karrierközpont, valamint a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram is.

Akármi is áll érdeklődésünk homlokterében, itt megtaláljuk a nekünk való közösséget: vitaakadémia és jogi iskola, női vezetőképző és az orwszág legnagyobb tehetségközössége is vár a fesztiválozókra, akik találkozhatnak a Mandiner közismert szerzőivel, a Migrációkutató Intézet munkatársaival és a Klímapolitikai Intézet kutatóival is. A sétányon jelen lesz az MCC Mindset Pszichológia Iskola, a Ludovika Collegium, a Magyar Autóklub, de megtudhatjuk azt is, milyen valójában a slow living, vagy egy okosváros.

Délután indul a buli is Esztergom szívében, a legkitartóbbak hajnalig élvezhetik: a Strand Lounge-on DJ Juhász Laci pörgeti fel a hangulatot már 17:15-től, a Katona Színpadon OliverFromearth-koncert lesz, a Kapcsolatok Házában Cz. K. Sebő ad egy chilles délutáni szólókoncertet, de az este (majd az éjszaka) folyamán az MCC Fesztre jön a Csík Zenekar, a Magashegyi Underground, az Intim Torna Illegál, Kállay-Saunders András és DJ Dominque is. 

A teljes program itt érhető el, a Mandiner pedig kora délutántól folyamatosan tudósít a legizgalmasabb eseményekről. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. augusztus 05. 17:55
Jó lett volna kicsit korábban tudni erről az egészről, és persze a programokról is. Lenne pár dolog, ami érdekelt volna. De rá kellett volna mozdulnom időben - sajna vannak az embernek saját szempontjai: nicht ugri-bugri, nur langsam spazieren ... Mindenesetre jó tanulást, srácok:-)
Eva-Anna
2021. augusztus 05. 12:27
Ha olvasom a kommenteket, a legtöbbnek fogalma sincs, hogy miröl vitáznak a résztvevök. Egyszerüen nem fogják fel. Csak AZ ostoba fröcsögés érdekli öket.
Eva-Anna
2021. augusztus 05. 12:26
Ha olvasom a kommenteket, a legtöbbnek fogalma sincs, hogy miröl vitáznak a résztvevök. Egyszerüen nem fogják fel. Csak AZ ostoba fröcsögés érdekli öket.
mucsay
2021. augusztus 05. 11:21
neten elérhető bármi a beszélgetésekből?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik