Európa éppen aktuális értékei

2021. augusztus 4. 14:34

Bencsik Gábor
Facebook
Olyan kisebbségek jogkiterjesztését követeli az unió, amelyekről pár évtizede még tudomást sem vett.

„Tudom, a fenti cím önellentmondás, a valódi értékek nem ’éppen aktuálisak’, hanem tartósak, mint a tízparancsolat. Mégis helyesen írja le a helyzetet, hiszen Európa, helyesebben az Európát ma vezető politikusok értékrendje ugyanilyen önellentmondásos. Miközben például a nemzeti kisebbségek jogainak védelme továbbra sem tartozik bele – a Bizottság 2017/652. határozata: a Minority SafePack kezdeményezés »nyilvánvalóan kívül esik a Bizottság … hatáskörén« –, olyan kisebbségek minden határon túli jogkiterjesztését követeli az unió tagállamaitól, amely kisebbségekről egy-két évtizede még tudomást sem vett (Görögországban 2015-ig nem létezett jogi keret az azonos neműek együttélésére, ám ezt soha senki nem kifogásolta).

Nyugat-Európa liberális értelmisége hosszú idő óta esik ebbe a hibába: éppen aktuális, rendre túltolt meggyőződését az egyedül helyes és erkölcsös meggyőződésként vallja és hirdeti, és azt kéri számon a világon. Most éppen a szexuális kisebbségek ügyét tolják túl, és követelik, hogy ebben mindenki kövesse őket. A magyar kormány nyugati mércével mérve olykor zavarba ejtő eszközökkel tart ellen ennek a nyomásnak, de nem hiszem, hogy azok nélkül lenne esélye ellentartani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

arra valaszoljon valamelyik nagyfeju, hogy miert elobbrevalo a buzeransok gyerekmegrontasi joga annal hogy nemzeti kisebbseg a sajat anyanyelven megszolalhasson buntetes nelkul?

miert tagallami hataskor a nemzeti kisebbseg, de ossz-szovetsegi a szexualis?

Tegnap olvastam egy Fricz Tamás cikket, azt hiszem, nemcsak érdekes, de fontos is volt.

Először láttam leírva, nem akárkitől, h. Az EU irányvonala már nem biztos, h. követhető. Itt sokan egyet értünk ezzel, csak a lehetőséget NEM látjuk, Fricz úgy tűnik, látja .

Az Államok a születésig lehetséges abortusszal, az alternatív, kisebbségi szexuális irányultságok minden határon túli támogatásával kiírta magát a kultúrkörünkből. Az sem lehetséges, h. pusztán azért, mert valaki szegény, tanulatlan, bűnöző néger, áldozati szerepben tündökölhessék és még a többségi történelem felfogás átértékelésére is illetékesnek találtathassék állami szinten. Ezeknél valami nagyon félrement. Ebből tényleg jobb lenne kimaradni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés