A birkózó Szőke Alex ötödik lett

2021. augusztus 3. 13:00
Szőke Alex elveszítette bronzmérkőzését, így az ötödik helyen végzett a kötöttfogású birkózók 97 kilogrammos kategóriájában a tokiói olimpia keddi versenynapján.

Az ESMTK 21 éves sportolója remek teljesítménnyel verekedte el magát a helyosztóig. Hétfőn előbb a cseh Artur Omarovot verte magabiztosan, majd a negyeddöntőben jól küzdött, de 6-2-re kikapott a kategória jelenlegi legjobbjának számító Musza Jevlojevtől. Mivel az orosz a papírformának megfelelően bejutott a fináléba, Szőke kedd reggel a vigaszágon próbálkozhatott, s ott egy tíz másodperccel a vége előtt bemutatott gyönyörű dobással nyert a georgiai Giorgij Melia ellen. 

A helyosztón a lengyel Tadeusz Michalik várt rá, aki óriási meglepetésre jutott el idáig, s akinél az utánpótlásban sikert sikerre halmozó Szőke esélyesebbnek tűnt. 

A mérkőzés aztán nem várt meglepetést tartogatott, ugyanis a szokásosnak nevezhető, másfél perces álló tusakodás után Michelik felülről nagyszerűen fogta össze a parterhelyzetbe küldött (0-1) magyart, sikerült a bal kezét a testéhez fognia, onnan pedig háromszor is pörgetett (0-7). Ekkor felállították a feleket, a meccs azonban véget ért, mivel a magyar védekezését szabálytalannak ítélték, s két pontért megintették (0-9), ami technikai tusgyőzelmet ért Michalik számára. Sike András szövetségi kapitány még kikérte ugyan a videózást, ám az ítélet maradt, így pedig szertefoszlottak Szőke tokiói érmes álmai. 

A junior Európa-bajnok, valamint kadet világ- és Európa-bajnok Szőke első olimpiáján pontszerző helyen zárt, ami az eddigi legjobb eredménye a felnőttek között.

 

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szégyelje magát a horvát bíró, mert leküldte oktalanul parterbe.
Szőke nem is értette mi van, a lengyel meg ezt kihasználta.
Ez a fiú ezt a lengyelt keresztben nyeli le.
Már ha nem amatőrök vezetnek mérkőzést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés