Századvég: Karácsony elutasítottabb, mint a baloldali összefogás

2021. augusztus 3. 12:20
A Századvég közvélemény-kutatása szerint Karácsony Gergely főpolgármester elutasítottsága nagyobb, mint a baloldali összefogásé.

A kutatás eredményéről beszámolva azt írták az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben: „kiindulópontként” rögzíteni kell, hogy a választók bizalmatlanul viszonyulnak a balliberális összefogáshoz.    

A megkérdezettek több mint fele (54 százaléka) kedvezőtlen véleményt fogalmazott meg a baloldali együttműködésről, míg 39 százalékuk pozitívan vélekedik róla.    

Ugyanakkor „a miniszterelnöki ambíciókat dédelgető” Karácsony Gergely elutasítottsága nagyobb, mint a baloldali pártok alkotta összefogásé. A válaszadók 57 százaléka „kedvezőtlen állásponton” van Karácsony Gergelyről, a Párbeszéd politikusával szimpatizálók aránya 37 százalék – ismertették.    

A Századvég szerint a jelenség hátterében feltételezhetően az áll, hogy Karácsony Gergely városvezetői teljesítménye nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket,

ezért a válaszadók többsége kedvezőtlen véleményt alakított ki róla. Közölték: az, hogy a 2019-es önkormányzati választások kampányában tett ígéretek – a többi között a tömegközlekedés ingyenessé tétele a 14 év alattiaknak, az időseknek és a rászoruló családoknak nyújtandó fűtéstámogatás, továbbá a hármas metró klimatizálása – nem valósultak meg, a rendszeressé váló forgalmi dugók és útlezárások Budapesten, valamint „a nyelvvizsgabotrány” egyaránt szerepet játszhatott Karácsony Gergely népszerűségének csökkenésében.    

Ezenfelül azt sem szabad elfelejteni, hogy a jelenlegi főpolgármester a 2018-as országgyűlési választáson már kudarcot vallott miniszterelnök-jelöltként, így a 2022-es győzelmi esélyeiben a baloldali választók okkal kételkedhetnek”

– tudatták. Közlésük szerint a kutatás rávilágított arra is, hogy a pártpreferenciájuk tekintetében bizonytalanoknál jelentős az MSZP-Párbeszéd-LMP kormányfőjelöltjének elutasítottsága: csupán 17 százalékuk kedveli a főpolgármestert. Ebben a választói szegmensben azoknak az aránya, akik nem kedvelik Karácsonyt, 51 százalék. A kutatás 1000 felnőtt telefonos megkérdezésével készült júliusban.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hoppá.

Lehet, hogy a végén lovat váltanak? Dobrev?

Érdekes, nálam Karácsony Gergely elutasítottsága pont akkora, mint a
baloldali úgynevezett összefogásé.

- Mi az? Facebookon van, zöld és brekeg?
- ???
- Karácsony Gergely, zöld kabátban angol nyelvet tanul.

Szerintem Karácsony volt az "A" terv.
Egész egyszerűen azért, mert Dobrev... hmmm... Gyurcsány felesége, és mint ilyen, jó eséllyel taszíthatja a Moslék győzelméhez becserkészendő bizonytalanokat.

Viszont Karácsony "sármja" mintha tényleg rohamosan kopna...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés