Ma 31 éve választották köztársasági elnöknek Göncz Árpádot

2021. augusztus 3. 20:55

Szabó Tímea
Facebook
Büszke vagyok arra, hogy szülőházam mellett áll Árpi bácsi szobra.

„»Ha szolgálni kívánok valakit, azokat szolgálom, akiknek szolgálójuk nincsen: a védteleneket. Akiknek sem a darutollas úri világban, sem az egyenlők közt egyenlőbbek világában nem jutott szó, akik a versenytársadalom versenyképtelenjei. Akiknek nincs eszközük megvédeni önmagukat. S akik épp ezért leginkább szorulnak védelemre.«

Ma 31 éve választották köztársasági elnöknek Göncz Árpádot. Szavai örök életűek, és útmutatás a ’22-es kormányváltás utáni világhoz.

Karácsony Gergely vezetésével jövőre olyan országot teremtünk, ahol a politika szolgálja az embereket, nem az emberek a politikát. Ahol nem az 1%, hanem 99% jóléte és boldogulása a cél!

Óbuda-Békásmegyer képviselőjeként büszke vagyok arra, hogy szülőházam mellett áll Árpi bácsi szobra. #Párbeszéd”

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyenge közepes műferdítő volt. Az viszont kétségtelen, hogy kicsit
jobban ment neki, mint az elnökösködés. Elismertségét mi sem jelzi
jobban, mint a nyitóképen lévő tömeg mérete és összetétele.

'Ennél is különösebb, amit a köztársasági elnök a KGB által alapított, a megszállt keleti országokat sajtóját behálózó szervezetről mondott a Népszava szerint: „Göncz Árpád a Nemzetközi Újságíró Szervezetről szólva megállapította, hogy a második világháború után olyan nemes eszméket vállalt fel, mint például a faji egyenlőség, a béke szolgálata, a sajtó szabadsága, a hivatásnak tekintett újságírás értékeinek és érdekeinek védelme, ma már azonban ezek képviselete nem érvényesül egységesen a NÚSZ-ban.”

Azért ez szürreális. Az ideiglenes köztársasági elnök, az egykori ötvenhatos fogoly első útja a papíron is csak 1991-ben átalakított KGB fedőszervéhez vezetett, ahol szemtől szembe megdicsérte a rendszerváltást minden gond nélkül megélt, a magyar közvéleményt addig a diktatúra nevében manipuláló újságírókat, akik megtartották pozícióikat, és azonnal a sajtószabadságot féltették, amint valaki szeletet szeretett volna az ő szocialista tortájukból.' (pestisrácok.hu)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés