Lőrincz Viktor ott van a döntőben!

2021. augusztus 03. 11:50

Lőrincz Viktor 9-2-re megverte Mohamed Metwally egyiptomi birkózót.

2021. augusztus 03. 11:50
null

Mint arról mi is beszámoltunk, Lőrincz Viktor második mérkőzését is megnyerve elődöntőbe jutott a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájában a tokiói olimpián. Lőrincz kedden a döntőbe jutásért küzdött, az egyiptomi Mohamed Metwallyval mérkőzött meg.

Az első 30 másodperc akció nélkül telt, csak keresték a fogást egymáson a küzdőfelek. Lőrincz Viktor foglalta el a szőnyeg közepét, és bizonyult valamivel aktívabbnak. Másfél perc után próbált akciót kezdeményezni, de az egyiptomi kicsúszott a kezei közül, mögé került, majd földre vitte. Ezzel két ponthoz jutott Metvalli (0:2). Továbbra is Lőrincz maradt aktívabb, bő fél perccel a vége előtt derékra támadott, az egyiptomi pedig kilépett a szőnyegről, így összejött a szépítés (1:2). Az első menet hajrája nem hozott újabb akciót, összekapaszkodtak, bontottak, s leperegtek a másodpercek.

A második három perc egyiptomi támadásokkal indult, derékra indított támadást Metvalli, de Lőrincz jól védekezett – eltelt jó 40 másodperc, amikor Lőrincz Viktor ismét átvette az irányítást, de kisebb-nagyobb billentéseken kívül valódi akcióig nem jutottak el. Metvallit figyelmeztették egy perc után passzivításért, le is küldték a szőnyegre (2:2).Lőrincz lentről akciózhatott és igyekezett kiemelni, majd átpördíteni az ellenfelét, a mozdulat jól is indult, de végül nem sikerült átvinnie az egyiptomit. Felállították őket, picivel több mint egy perc és tíz másodperc volt ekkor hátra. Aztán szinte a semmiből összejött az akció Lőrincznek, földre vitte Metvallit, aki néhány pillanatra tusveszélyes helyzetbe is került, kijött a szorongatott helyzetből, de az akció összességében négy pontot ért Lőrincznek (6:2). 

Metvalli challenge-elt, bár talán kevésbé az akció jogosságát vitatva, mint az extra pihenőidő reményében tette mindezt. El is veszítette, ezért újabb pontot kapott Lőrincz Viktor (7:2). 46 másodperc volt ekkor már csak hátra. Az egyiptomi az összekapaszkodás után megrángatta Lőrincz dresszét, ezért intést, sárga lapot kapott, Lőrincz pedig újabb két ponthoz jutott bő 15 másodperccel a vége előtt (9:2).

A technikai tus esélye is felvillant néhány másodpercre, de már nem volt ok kockáztatni, Lőrincz Viktor lepörgette az órát, és magabiztos győzelemmel bejutott a 87 kilogramm fináléjába a kötöttfogású birkózók között! 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intel
2021. augusztus 04. 12:04
El fogja bukni a döntőt, sajnos. A bírkózók fejben nem túl erősrk. Annál inkább kell szurkolnunk neki! Hajrá hátrányos helyzetű!!!
Erdőmester
2021. augusztus 03. 18:55
Egy nemzet drukkol érted Viktor! Tamásnak már sikerült. Neked is meglesz! Tötrénelmi pillanat lesz!
kòn bandi
2021. augusztus 03. 14:30
Lőrinc is meg Viktor is, Na lipsik erre varjatok gombot :)
2xli
2021. augusztus 03. 13:18
Tamás olimpiai bajnok! Hurrá! Hajrá magyarok! Viktor te is hozzál egy érmet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik