Kedves szivárványkódolt emberek!

2021. augusztus 03. 17:39

Íme, a szebb jövő, amiért harcoltok!

2021. augusztus 03. 17:39
Tibi atya
Facebook

„Bécsben olyan IKEA nyílik, amiben nincs parkoló, a vásárláshoz pedig elég egy okostelefon. Mert ők ennyire zöldek.

– az IKEA tulajdonosa sokáig a világ 11. leggazdagabb embere volt, aki 40 évig nem fizetett be egy fillér adót sem Svédországban

– nem fizet adót máshol sem, jelenleg Európa egyik legnagyobb adóelkerülője (lehet átváltani ezt is kórházi kapacitásra)

– a bútoraik minőségükhöz képest drágák: pozdorjából készült, könnyű tömegtermékek, amik 3-4 év használat után hulladékként landolnak

– ezzel az IKEA az egyik legjelentősebb erdőirtó a kontinensen, illetve az illegálisan vágott oroszországi tajgaerdők első számú felvásárlója

– a Google még mindig nagyobb arányban dob ki róla »forest positive« reklámokat (vagyis hogy az IKEA hozzájárul az erdőültetésekhez)

Kedves szivárványkódolt emberek!

Az IKEA eddig azt hazudta, hogy fontosak vagytok a számára, ezért előszeretettel foglalkoztatott titeket (persze, bizonyára sosem diszkriminálták a heteronormatív embereket, véletlenül jött ki úgy a lépés, hogy mindig titeket vettek fel). Pedig az IKEA-nak ti is pont annyit értek, mint bármelyik ember. Tíz éve még olcsó munkaerőt írtam volna, ma már azt sem: ugyanúgy lecserélnek titeket egy algoritmusra, akinek még ennyi munkabért sem kell fizetni.

Íme, a szebb jövő, amiért harcoltok!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2021. augusztus 04. 11:17
A lényeg kimaradt: az IKEA, amíg volt NDK, az ottani politikai foglyokkal dolgoztatott. Azok számára ez kényszermunka volt, szabadság és fizetés nélkül, a stasi és a vezetői számára pedig jó pénz. Se munkavédelem, se szakszervezet - de jó kis haszon az IKEÁnak.
Reszelő Aladár
2021. augusztus 04. 08:49
D kell vallani, hogy az IKEA jól csinálja. Igazából az összes multi jól csinálja. Rájöttek, hogy elég világmegváltó üzeneteket közvetíteni a világ számára és felülni a maguk által formált mainstream vonalra. Az IKEA-nak elég valahol 15-20 szivárványba a csavart fát ültetni és a jó embereket onnantól nem zavarja a kivágott 15-20 millió. Kamprad úr amúgy használt Volvokkal járt este 6 után a pékségbe mert akkor volt akciós a briós.
-Zsolt-
2021. augusztus 04. 00:42
Jajj, csak az adóelkerülő német szivárványos vállalatok le ne cseréljék az olcsó magyar futószalag munkásokat algoritmusokra, vagy robotokra, mert a magyar gazdaság abban a pillanatban fogja összecsinálni magát a csüngős röfivel együtt!
Bell & Sebastian
2021. augusztus 03. 23:50
Nekem szocialista magyar tölgyfabútorom van, amit csak egyszer kellett megvenni, igaz, hozzáterveztem a lakást és van vele gond, mert néha kap egy kis dióolajat a géppel mart felülete. Az IKEA sarkában Daim cukor van és néha plüsspatkány, a kiállítótérben csak pár percig bírtam, mert legyűrt a vizuális rosszullét. Abban az országban, ahol Csóré Béla kazettáit is úgy vették mint a cukrot, aranybánya egy ilyen krájzleráj. Melyik cigány mentalitású ne akarna svéd lenni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik