Bűn-e a homoszexulitás?

2021. augusztus 3. 10:32

Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok.hu
Megdöbbentő, hogy egy-két évtized alatt ennyire közügyet tudott csinálni a magánügyekből a baloldal. Túl azon, hogy el tudják rejteni a valós problémákat, meg is tudják bélyegezni a másképp gondolkodókat.

„A Biblia egyértelműen foglal állást a homoszexualitással kapcsolatban: bűnnek nevezi, elítéli azt, többek között Mózes 1. és 3. könyvében, Pál Apostol rómaiakhoz, illetve a korinthusiakhoz írott levelében. Egészen elképesztő, ahogy görcsösen próbálják időnként magyarázni – nálunk is, például a 168 óra vagy a Mérce – ennek az ellenkezőjét, mindenféle „tekintélyes” emberekre hivatkozva,

de amit nagyon nem értenek a magukat biblia szakértőnek vélő ateisták, az az, hogy óriási különbség van bűn és bűnös között.

A bűnnek számos formája van. A szexuális bűnök közé nem csak a homoszexualitás tartozik, hanem például a paráznaság, a (heteroszexuális) promiszkuitás is. Van aki ezekre erősebb hajlammal születik. Ahogy az erőszakra, verekedésre, dühkitörésekre is van, aki hajlamosabb, de ezek mindegyike legyőzhető. Az ordibálóra nem mondjuk azt, hogy tök normális, amit csinál, ő ilyen, ez is csak egy a lehetséges viselkedésformák közül, de azt sem mondjuk rá, hogy egy utolsó gazember. Nem gyűlöljük azért, mert ilyen tulajdonságai vannak.

És pontosan erről van szó: a Biblia, a kereszténység a bűnt ítéli el, nem a bűnöst. A bűnössel szemben megértő. Divatos, mai szóval: toleráns.

A tolerancia viszont nem egyetértést jelent! Jogunk van ellenezni a bűnös viselkedést, jogunk van elmondani róla a véleményünket, akár magának az illetőnek is, de nincs jogunk ítélkezni fölötte, mint ember fölött; ez a jog egyedül Istent illeti meg. És nem csak ítélkezni nincs jogunk más emberek fölött, de bántanunk, diszkriminálnunk sem szabad őket azért, mert valamiben mások, vagy akár bűnösök. Valamiben – Krisztust leszámítva – mindannyian azok vagyunk. A homoszexualitás – például a fizikai agresszióra, pláne a gyilkosságra való hajlammal szemben – nem közveszélyes, épp ezért nem is főbenjáró bűn, legalábbis a kereszténységben; az iszlám erről mást gondol, sőt, a mai világban egyre megengedőbbek, elfogadóbbak vagyunk vele szemben, és ez így van rendjén, de

továbbra is az embert fogadjuk el a hajlamaival, cselekedeteivel együtt; nem pedig a cselekedetet!

Arról továbbra is lehet ugyanaz a véleményünk. Ugyanaz, amit a Biblia is mond. A homoszexualitás bibliai tiltása ráadásul nem is csak egy öncélú morális kinyilatkoztatás. Van egy nagyon is gyakorlati oka: a férfi és nő kapcsolata – amelyben a szexet a Biblia eleve csak a házasságon belül engedi – családot eredményez, ami a társadalmak egyik legfőbb pillére. És nem csak társadalmilag fontos, hanem

biológiailag is a heteroszexualitás az egyetlen releváns forma: ez képes utódokat létrehozni, biztosítva a faj és azon belül a különböző társadalmak fenntartását.”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Harcolnak a nők jogaiért, de hovatovább béranyaságra kárhoztatnák a nőket a nagymenők.
De hoppá, még arra sem, ma már a férfiak is szülhetnek, lehetnek szépségkirálynők és amit akartok!
Bűn ez, de itt már az emberi élet alapját támadják meg, innen tovább már semmi nincs.
Kezdték Istennel, aztán a hazával, jött a család és most már az embernél magánál tartunk, azt kezdték ki.
A pokol mély bugyraiból csak felfele vezethet út. Ez a remény.

A következő ilyen hsz-ért xllek.

Figyelj, engem nem zavar, ha valakinek más a véleménye, mint az enyém. Sőt, ezt normálisan meg lehet oldani. Egyáltalán nem kellenek az egyforma emberek.
Azonban az altesti hozzászólásokra nincs szükség. Azok egyszerűen ócskák és primitívek.

A pokol mély bugyraiból tovább is vezet út lefelé. Szépen példáztad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés