Alkotmányellenes fizetőssé tenni a műtéteket a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők számára

2021. augusztus 3. 11:22

Szél Bernadett
Facebook
Káslernek haladéktalanul lépnie kell és szégyelljék magukat, hogy ezt így intézték!

„Kezdettől fogva mondom, hogy alkotmányellenes fizetőssé tenni a műtéteket a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők számára és az ombudsman friss jelentése végre ki is mondta ezt! Káslernek HALADÉKTALANUL lépnie kell — vissza kell vonnia az alkotmányellenesen kiadott utasításait!

Mutatom a részleteket!

Többször fordultam az alapvető jogok biztosához azzal a kérdéssel, nem ütközik-e szerinte a jogállamiság elvébe az, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek 30 ezer forintokat kell fizetniük azért, hogy elvégeztessenek egy elektív beavatkozást. Nemrég kérdésemre elárulta, hogy vizsgálatot indított, most pedig az is kiderült, milyen konkrét ügy kapcsán vizsgálta a kormány alkotmányellenes gyakorlatát. Egy 4 éves gyermektől és kísérő szülőjétől kértek fizetős PCR-, illetve antigén-tesztet egy egészségügyi intézményben.

A biztos most nyilvánosságra hozott jelentésében gyakorlatilag visszaköszön minden, amit sokan sokszor elmondtunk: az intézkedés

SÉRTI A JOGÁLLAMISÁG ELVÉT

SÉRTI A JOGBIZTONSÁG ELVÉT

SÉRTI AZ EMBERI MÉLTÓSÁGHOZ VALÓ JOGOT

SÉRTI AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD ELVÉT

Ezt sikerült Káslernek (és Müllernek) összehozni. Az ombudsman arra kérte az emberi erőforrások miniszterét, hogy »vonja vissza a rehabilitációs ellátások és elektív beavatkozások tekintetében kiadott valamennyi utasítását, a Nemzeti Népegészségügyi Központ irányító szerveként pedig intézkedjék az e tárgyban kiadott körlevelek visszavonása érdekében.«

Müller a mai napig visszatartja az NNK kapcsolódó állásfoglalását, és részemről már a NAIH előtt van az ügy, viszont ott se halad, mert Péterfalvi nyaral. (Persze közben eljutottak hozzám az utasítások és körlevelek, amiket el is juttattam az ombudsmannak.)

Káslernek haladéktalanul lépnie kell és szégyelljék magukat, hogy ezt így intézték!”

Fotó: MTI/Varga György

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne hazudozz, rohadék kurva! Nem a műtét fizetős, hanem a nem beoltottaknál negatív tesztre van szükség, és azt sem kell minden esetben fizetni!

És a többi élet védelme hol marad a nagy individualizmusodban?
Majd, ha melléd fektetnek leprást, pestisest, ebolást, vagy simán csak influenzást, akkor is így vélekedsz?
Óvodába sem lehet vinni a taknyos gyereket. Ott is hőzöngesz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés