Schmid Juliának nem parancsol a Magyar Olimpiai Bizottság

2021. augusztus 2. 10:34

Puzsér Róbert
Hírklikk
Schmid Juliának az volt a bűne, hogy nem oltatta be magát.

„Az olimpiára tette fel az életét. Tíz éve naponta kétszer edz munka mellett, hogy ott lehessen Tokióban. Magyarországot képviselte volna szlalomkenuban, és sikeresen kvalifikálta magát – már a verseny helyszínén készült, amikor három nappal a játékok kezdete előtt haza kellett utaznia.

Schmid Juliának az volt a bűne, hogy nem oltatta be magát. Az állatorvosként végzett, világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló hiába érvelt azzal, hogy feleslegesen teszik kötelezővé a vakcina felvételét pár nappal a játékok kezdete előtt, már nincs idő arra, hogy kialakuljon a védettség – viszont az erőteljes immunválasz épp a versenyen bosszulná meg magát. A magyar illetékes elvtársakat mindez nem érdekelte: ragaszkodtak az olimpia kezdete előtt két héttel hozott kafkai szabályozásukhoz, és tovább követelték az oltást. Megszokták, hogy ők mondják meg, mit visz a sportoló a testébe.

Schmid Júlia azt tette, amit egy bajnoknak, egy példaképnek, egy polgárnak tennie kell: inkább hazautazott, de nem engedett az autoriter ostobaságnak. Az én szememben Magyarország nyert egy újabb olimpiai hőst. Számomra ez a magatartás többet ér, mint egy akárhogyan csillogó érem. »Sziszegve se szolgálok aljas, nyomorító hatalmakat« – írta József Attila. Jó látni a gyakorlatban teljesülni ezt a kérlelhetetlen autonómiát. Érdemes minden magyarnak megbecsülni és követni Schmid Julia példáját.”

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 182 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Magyarországon már gyermekkorban kötelező 12 oltása sincs meg?

Puzsér Róbert történetének a felvezetése hamis.
,,A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége július 9-én döntött arról, hogy csakis Covid-19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja a tokiói olimpián. Ezt követően a szlalom kajakban visszaosztott kvótával rendelkező Schmid Julia jelezte, hogy ezen okból lemond az olimpiai indulásról, így a Magyar Olimpiai Bizottság visszavonja nevezését a július 28-án kezdődő versenyre”
https://m4sport.hu/kajak-kenu/..

Schmid Julia így időben beoltathatta volna magát, ahogy ezt tette a többi olimpikon.

,,Gondolom lesz valaki, aki az MOB részéről válaszol.,,

Már válaszoltak.
https://m4sport.hu/kajak-kenu/..

,,Az oltás politikailag tehető kötelezővé.,,

NEM

Egészségügyi okokból lehet kötelezővé tenni.
Egy sor kötelező oltás van.
Lásd!

gümőkór (tuberculosis - TBC),
torokgyík (diphtheria),
szamárköhögés (pertussis),
merevgörcs (tetanus),
gyermekbénulás (poliomyelitis anterior acuta),
kanyaró (morbilli),
rózsahimlő (rubeola),
mumpsz (parotitis epidemica),
„b” típusú Haemophilus influenzae (Hib),
hepatitis B,
Streptococcus pneumoniae (pneumococcus),
és a bárányhimlő.
https://www.szabadeuropa.hu/a/..

Puzsérnak és Schmid Júliának a linked szerint is igaza van.

Nincs igazuk, mert amennyiben a közleményt követő napokban beoltatja magát a kiutazásig a 14 nap biztosított.
A többi olimpikon be tudta magát oltatni?

Elismerésem a karakán, okos sportolónőnek.

Válaszok:
Berecskereki | 2021. augusztus 2. 13:35

,, A Pfizer/BioNTech vakcina hatásának kialakulása

Az egyik elsőként elérhető vakcina a Pfizer/BioNTech koronavírus-elleni oltása volt, amely kifejezetten bíztató számokkal rendelkezik. Az oltás két dózisban adandó.

Az első dózis utáni napokban már kb. 52%-os védettséget nyújt, ez a szám a beadást követő két hét alatt közel 80%-ra növekszik.
A maximális védettséget a második dózis beadása után két héttel éri el, ekkor a vakcina hatásossága már 95%. Ez a jelenlegi adatok alapján kortól és etnikumtól is független érték.

A legmagasabb védettség kifejlődéséhez tehát a jelenlegi oltási protokoll szerint (az első dózistól számított) 7 hét szükséges, azonban már a folyamat elején meghaladja a hatásossága az 50 százalékot.

A vakcina hatásossága a vírus újabb variánsaival szemben valamivel alacsonyabb: a brit variánssal szemben kb. 80%, a dél-afrikaival és a brazillal szemben azonban ennél is alacsonyabb. Ennek ellenére még így is érdemben csökkenti a súlyos, kórházi ápolást igénylő megbetegedés kockázatát, azaz ha valaki az oltás ellenére mégis megbetegszik, annál is kisebb eséllyel válik súlyos lefolyásúvá a betegsége. ,,
https://www.webbeteg.hu/cikkek..
Részletesebben itt
https://www.webbeteg.hu/cikkek..

Kiemelve
,,Az első dózis utáni napokban már kb. 52%-os védettséget nyújt,,

Hiába rugodzol nincs igazad.
A védettség az oltás után pár nappal kialakul. Igaz függ az illető immunrendszerétől.
A MOB feltehetően már a közlemény kiadása előtt közölte az olimpikonokkal, így volt elég idejük a kiutazásig az oltás beadatására.
Feltételezem; az olimpikonokat a MOB külön biztosítja és a biztosítás megköveteli, hogy a védőoltást megkapja a biztosított.

Nem a kibújót, ennek okát kell keresni, hanem teljesíteni az előírást.

Jelen esetben a sportoló nem teljesítette, ezért viselnie kell a következményeket.

,,Schmid Júlia azzal védekezett, hogy a felkészülésben hátráltatná az, hogy a szervezete az immunválasz felépítésével lenne elfoglalva,,

Ez nem érv, csupán feltételezés.
Engem kétszer oltottak be és semmilyen utóhatását sem éreztem, pedig én 77 éves vagyok és már az egészségi állapotom sem felel meg a 20-30 évesének. Többek között a vérnyomásom is közepesen magas.
Már jeleztem a háziorvosom felé, hogy a harmadik oltást is kérem és Pfizer oltásra előjegyeztek.

Normálisan gondolkodó ember nem kötözködik, hanem saját és embertársai érdekében beoltatja magát.

A sportolónő se nem okos, se nem karakán, hanem önfejű és magasról tesz másokra. Ilyenért pedig nem szoktak elismerést adni.

,,Ezek mind társadalmi konszenzuson alapuló politikai döntések, aminek jogi konzekvenciái is lehetnek (a társadalmi elfogadottságuk miatt).,,

Ez nem érv, hanem állítás. Egy sor kötelező oltás van, melyek közül egyik sem politikai döntéssel kapcsolatos, hanem egészségügyivel. Az pedig természetes - másként nem is történhetne - hogy jogszabályban írják elő.

Ha csak saját kockázatáról van szó.

Az egy pillanatig se ne zavarjon, hogy a ladikos picsa már januártól tudta, hogy be kell oltatnia magát. Csak a riportban arra hivatkozott, hogy tele volt a naptárja kvalifikációs versenyekkel, amiket nem akart az oltás miatt elveszíteni. Január, február, Március Április, Május, Június és a ladikos picsa még mindig oltatlan. Erre a magyar sportvezetők hozattak neki végső megoldásként vakcinát, hogy már Japánban kapja meg. Ladikos picsa azt mondta, romlana az állóképessége , nem kockáztat, inkább megvárta, hogy tényleg hazazavarják-e. Bingó! Itthon meg azon picsog, hogy el sem indulhatott. Szerintem ez egy elmebeteg picsa, szegény állatok...

Miért fognám visza magam? Maga ladikos picsa mondta, hogy már januárban felmerült az oltás, mint szempont az olimpiára. Hét hónap nem volt elég a szurira...
És a slusszpoén- hogy ő az olimpiának rendelte alá az életét- de mikor az utolsó lehetősége az volt, hogy Tokyoban megszúrják, inkább hazautazott. Ez szerinted egy tízes skálán mennyire értelmetlen, női agyvelőre való döntése volt? A mérlegen az, hogy talán lesz mellékhatás versus húzhatsz haza verseny nélkül a picsába. Aztán hazaérve meg szerte szaladt a libsi médiába és kente a szarát...

A magyar sportolók közül hányan nem? Mert lipsi, itt qrvára ez a kérdés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés