Hosszú Katinka: Nekem ez már egy bónusz olimpia volt

2021. augusztus 2. 14:00
„Amiért azt mondom, hogy nem fogom abbahagyni, mert én nagyon szeretek úszni. Úgy gondolom, hogy ennél azért még bőven tudok jobb lenni” – fogalmazott Hosszú Katinka.

Hosszú Katinka a Magyarock hivatalos szurkolói oldal Youtube-csatornáján adott interjút. A beszélgetésben a háromszoros olimpiai bajnok úszó azt mondta: az igazságtalan kommenteket a sporttal tudta kezelni. 

Erre például nagyon jó a sport, mert ezt az energiát össze lehet gyűjteni. Én egyébként nagyon sokáig nagyon mérgesen úsztam. Most egy kicsit úgy éreztem, hogy ezen az olimpián nem voltam annyira mérges, mint kellett volna”

– fogalmazott az úszónő.

Arra a felvetésre, hogy a riói olimpiával kezdődő időszakban sikert sikerre halmozott, és talán ez lehetett a baj, hogy nem volt senki és semmi, ami felbosszantsa, Katinka azt válaszolta: 

Én ilyenkor mindig találok valakit, aki felbosszantson. Most meg pláne van. Most egy kicsit hangosabbak, akik negatívak.”

 Hosszú Katinka hangsúlyozta: akik most támadják, valószínűleg azért teszik, mert nem ismerik őt vagy az ő történetét teljesen, és ha leülnének vele beszélgetni, nem az lenne a véleménye a kritikusainak, mint most.

Az interjút készítő Gundel Takács Gábor felidézte: az olimpia után Cseh László azt mondta, neki teljes a kép, nyugodtan nyugdíjas úszó lesz. Amikor arról kérdezte Hosszút, hogy ő hol tart saját pályafutása megítélésében, Katinka úgy felelt: „szerencsés helyzetben vagyok, úgy gondolom, sikerült mindent elérnem, amit el lehet, minden érem, világcsúcsok, mindent, amit én el szerettem volna érni, azt sikerült.

Ilyen szempontból nekem már ez az olimpia is úgymond egy bónusz olimpia volt.”

Hozzátette ugyanakkor: „amiért azt mondom, hogy nem fogom abbahagyni, mert én nagyon szeretek úszni, nagyon szeretek versenyezni, szeretek edzeni. Úgy gondolom, hogy ennél azért még bőven tudok jobb lenni”.

A teljes interjút megtekintheti alább:

Nyitókép: YouTube

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hosszú két hónapja, a budapesti EB-n arany és bronzérmet szerzett két kedvenc számában. 400 vegyesen a budapesti idejénél 1 mp-cel rosszabbat úszott, 5. lett, a budapesti időeredmény egy harmadik helyre lett volna elég. Korábbi időeredményeihez képest ezek gyengébb idők voltak, de Európa-bajnokként legalábbis furcsa lett volna, ha nem indul az olimpián. Akkor arról menne suttogás. Ha foglalkozik az úszás befejezésével, egy olimpiai érem szép finálé lett volna, aminek az esélye mindenképpen megvolt. Arról, hogyan tovább, neki kell döntenie, és ahogy dönt, úgy lesz jó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés