Hamilton és Vettel

2021. augusztus 2. 13:55

Niedermüller Péter
Facebook
A demokratikus Európa nem vállal semmiféle közösséget sem ezzel a kormánnyal.

„Miután két világhírű sportember, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel nyilvánosan megszólaltak a magyar kormány homofób törvénye kapcsán, beindult a gőzhenger. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkártól kezdve a legocsmányabbul beszélő magyar újságíró címét megérdemlő, korábban a Népszabadságnál tevékenykedő íróig, a Fidesz legnagyobb büszkeségére az 5. számú tagkönyv  tulajdonosáig (csak, hogy könnyebb legyen beazonosítani) számos jobboldali, kormánypárti megmondó ember gondolta úgy, hogy meg kell szólalnia. Csak hogy, amit mondanak az unalmas és szánalmas. Nehéz eldönteni, hogy tényleg nem értik, miről beszélt a két sportember, vagy annyi fizetést kapnak, amiért bármit elmondanak.

Hamilton és Vettel ugyanis egyetlen szót sem szólt a »gyermekvédelmi törvényről«. Csak hogy ne legyen félreértés, Hamilton azt mondta, “Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető a hatalmon lévőktől, hogy ilyen törvényt hozzanak. Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, függetlenül attól, hogy kit szeret, vagy hogy mivel azonosul”. Vettel pedig így fogalmazott: »Mindenkinek szabadon kéne megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával, éppen ez lenne az egész lényege. Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz.« Ezekre a mondatokra lehet fake news-t, meg Soros hálózatot emlegetni, de ez bizony egyszerűen nevetséges. Ezek a mondatok ugyanis az LMBTQ emberek szabadságának védelmében hangzottak el.

De persze nem az a lényeges, hogy a jobboldali holdudvar miket papol összevissza. A lényeg az, hogy miközben a magyar miniszterelnök minden lehető és lehetetlen alkalommal több tiszteletet követel a magyaroknak vagy éppen Magyarországnak, valójában mindent elkövet, hogy a demokratikus Európa megvetéssel nézzen ránk. Ha tetszik, ha nem, Magyarországnak soha nem kellett ennyi megvetéssel szembe néznie, mint az utóbbi években. És ezt ennek a kormánynak köszönhetjük. Hamilton és Vettel megnyilvánulásai újabb bizonyítékai annak, hogy a demokratikus Európa nem vállal semmiféle közösséget sem ezzel a kormánnyal. De mivel ez az ország nemcsak az övék, hanem a miénk is, ezért mindent megteszünk és meg is fogunk tenni azért, hogy ez a megvetés ne Magyarországot, ne a magyar embereket, hanem azokat sújtsa, akik gyűlöletkeltéssel, kirekesztéssel és megbélyegzéssel próbálják megmenteni a hatalmukat. De nem fog nekik sikerülni.”

Kép forrása: MTI/AP/Jon Super

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen" - azért ennek van határa.

Ha szabadon választhatják meg, hogy kit szeressenek, akkor szerethetnek egy gyereket is - ha az kell ahhoz, hogy önmaguk lehessenek.
És itt az önzésen a hangsúly, ők úgy lehetnek önmaguk, ha sokakon, akár egy társadalmon is, gázolnak keresztül.

Országok ahol a homoszexualitás törvényileg tiltott
Full list of countries where homosexuality is outlawed (BBC, 12 May, 2021):
Afghanistan
Algeria
Antigua & Barbuda
Bangladesh
Barbados
Bhutan
Brunei
Burundi
Cameroon
Chad
Comoros
Cook Islands
Dominica
Egypt
Eritrea
Eswatini
Ethiopia
Gambia
Ghana
Grenada
Guinea
Guyana
Iran
Jamaica
Kenya
Kiribati
Kuwait
Lebanon
Liberia
Libya
Malawi
Malaysia
Maldives
Mauritania
Mauritius
Morocco
Myanmar
Namibia
Nigeria
Occupied Palestinian Territory (Gaza Strip)
Oman
Pakistan
Papua New Guinea
Qatar
Saint Kitts and Nevis
Saint Lucia
Saint Vincent and The Grenadines
Samoa
Saudi Arabia
Senegal
Sierra Leone
Singapore
Solomon Islands
Somalia
South Sudan
Sri Lanka
Sudan
Syria
Tanzania
Togo
Tonga
Tunisia
Turkmenistan
Tuvalu
Uganda
Uzbekistan
Yemen
Zambia
Zimbabwe
https://www.bbc.com/news/world..

Ahonnan a demokratikus Európa fűt-fát befogad az eredeti európai lakosság rovására.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés