A besült csodafegyver

2021. augusztus 2. 7:40

Szerető Szabolcs
Magyar Hang
Feleslegesen szórt el közpénzeket a kormány az oltás hírességekkel történő népszerűsítésére.

„A vakcina lesz Orbán Viktor választási csodafegyvere – sokan így tartották néhány hónappal ezelőtt. A keleti vakcinák beszerzésével ugyanis Magyarország az oltottsági versenyben hamar az élre került, miközben a kormány az e téren óvatosabb ellenzéket oltásellenesnek igyekezett beállítani. A kormányzati kommunikáció és a Fidesz hálózatot alkotó sajtóbirodalma zárójelbe tette a halálozási adatokat, s a tragikus magyar világrekordot azzal a hamis közléssel próbálta bagatellizálni, hogy nálunk máshogy számolják a koronavírus okozta haláleseteket.

A miniszterelnök a keleti vakcinák gyorsított engedélyének áterőltetésével hazárdjátékosként merészet húzott, és majdnem nyert. A méregdrágán, magán üzleti köröknek milliárdos hasznot biztosítva beszerzett kínai oltóanyagot az ajánlás ellenére időseknek is beadták, ami a szakmai vélemények alapján egyértelműen hibás döntésnek bizonyult. Az oltási lendület megtörésével Magyarország már éllovasnak sem számít. Kimondható, hogy feleslegesen szórt el közpénzeket a kormány az oltás hírességekkel történő népszerűsítésére: több millió honfitársunk sem a miniszterelnöknek, sem az oltáspárti ellenzéknek, sem a szakembereknek, sem a plakátarcoknak nem hiszi el, hogy szüksége lenne a vakcinára. Az ő meggyőzésükre nincs is ötlete a hatalomnak.

Mostantól ugyanakkor lehet kérni a harmadik oltást – a kormány itt is előre menekül, igyekszik élen járni. Csakhogy elnagyolt és homályos ajánlásaival lényegében eltolja magától a felelősséget, orvosra és átoltott polgárra bízva a döntést. A harmadik oltásra jelen pillanatban jórészt a Sinopharmmal oltott időseknek lehet szükségük, ezt azonban nem mondhatja ki az orbáni állam, hiszen azzal a saját tévedését is beismerné. Inkább hagyja bizonytalanságban az embereket, s zúdítja rá a probléma kezelését az amúgy is túlterhelt orvosokra. A hazárdjátékként, gyermeteg versengésként, politikai kommunikációs gyakorlatként felfogott járványkezelés éppen azt erodálja, amire ilyen helyzetben a legnagyobb szükség lenne: a társadalmi bizalmat. Pedig a negyedik hullám ellen (is) ez lenne az igazi csodafegyver.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vakcína lesz Orbán csodafegyvere?

Nem. Az oltásellenesség a baloldal csodafegyvere. Ez az egyik szalmaszál, amibe belekapaszkodtak, hogy ezzel majd jól megdöntik Orbánt.

Az újságírói aljasság és takonygerincűség példája vagy Szerető Szabolcs.

Mégis magasabb az atoltottsag itthon, mint sok országban.
Máshol pénzt, pizzát, sorsjegyet adnának az oltakozoknak.

Szerető Szabolcsot régen szerettem. Jobb sorsra tartottam érdemesnek.

Bazd meg, mindenhol szarabb a járványhelyzet, mint most Magyarországon. Köszönhető az oltásoknak.
Ott dögölj meg, ahol vagy!

Szerető, te állat...

Illetve várjál csak, az állatok NEM aljasok és árulók...

Megjegyzem, most immár a vakcinabőség időszakában még mindig holtversenyben vagyunk átoltottságban az USA-val, Svédországgal, Finnországgal, Norvégiával... jelentősen mögöttünk vannak olyan további bezzeg-országok, mint Csehország, Szlovénia, Észtország, Horvátország (a teljes térségünk)... ezek vajob mit rontottak el? Mi sült be náluk? Milyen hazárdjáékot játszottak? Mit csináltak a társadalmi bizalommal?

Szerető, te állat...

Tényleg szürreális.
A G-napig Orbán nem tudott rosszat csinálni - azóta ő maga a sátán... szánalmas.

Ő adta oda magát. Felmondott, aztán visszakuncsorogta magát.

Ez tényszerűen nem igaz.

Szerető hülye szerint mennyit ér az emberélet?
Írja le, ha már írásra vetemedett!

Nem. Van olyan -egyébként fidesz szavazó ismerősöm, aki László doktorban hisz, ezért nem oltatja be magát semmivel.

Nincs ilyen vagy olyan vakcina ellenesség, csak vakcina ellenesség van, bárhogy is hazudoztok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés