Szeressétek Hosszú Katinkát

2021. augusztus 1. 7:42

Németh Péter
Népszava
Én nem szeretem. Szimpatikusabb lett volna, ha nem válik egyértelművé: a pénz az Istene.

„Lehet, hogy Budai Gyula engem is elküld a picsába, ahogy ezt Fekete Győr András esetében is tette, de mégis ideírom: nem szeretem Hosszú Katinkát. Pedig Fekete-Győr nem ment el idáig, sőt, a bűne az volt, hogy gratulálni merészelt Milák Kristófnak, de Budai szerint a Momentum elnökének ehhez sem lett volna joga, mivel – anno – a magyarországi olimpia ellen kampányolt.

Ezer szerencse, hogy a Fidesz kiváló politikusának szemében valószínűleg egy értéktelen senki vagyok, ezért még azt sem tudom elérni nála, hogy elküldjön melegebb éghajlatokra. Pedig, jelentem ki újra, tényleg nem szeretem Hosszú Katinkát, már Tokió előtt sem szerettem. Tisztelem, eredményei okán nagyra értékelem, és bármennyire is félrecsúszott a mostani olimpiai szereplése, odasorolom őt a legnagyobbak közé. És igen, szurkoltam is neki, örültem volna, ha Tokióban ott folytatja, ahol Rióban abbahagyta, ha most is hoz aranyakat, én még az aranyonkénti ötvenmillió forintnál is többet adtam volna neki.

De a szeretet, az más. Tudom, hogy megvan nélküle, de abból tőlem nem jutna neki. Még szerencse, hogy mások bőven kárpótolják az esetleges hiány miatt. Jószerivel nincs már olyan közszereplő, aki ne szólalt volna meg Katinka ügyében, őt támogatni hirtelen politikai állásfoglalás lett, kiállás a kormány mellett. A legfontosabb persze Orbán Viktor posztja volt, amellyel megadta a jelet az övéinek, hogy az úszónő, a sokszoros világbajnok megvédendő, és ezzel a bejegyzéssel („Egyszer bajnok, mindig bajnok. Akinek a tiszteletére egy olimpián egyszer is fölvonták a nemzeti lobogót, mindig a mi hősünk marad”) rögvest politikai dimenzióba helyezte a Hosszú melletti kiállást.

Hirtelen nemzeti ügy lett, csakis az ő hősük, akit muszáj szeretni. Felsorakoztak hát a különböző rendű-rangú fideszes potentátok, még Várkonyi Andrea is fontosnak érezte, hogy jelezze kiállását, és mindenki, aki a kudarc okait vetette fel, azonnal a hazafiatlan ellenzék sorába került. A jobboldal gyalázásának minősült, ha valaki arról beszélt, hogy Katinka nem készült fel rendesen; hogy nem biztos, hogy a barátját kellett volna kivitetni Tókióba; hogy talán hiba volt versenyzőtársát kiszorítani az egyéni indulás lehetőségéből; hogy esetleg nem volt szép tőle a Duna Aréna kisajátítása; hogy netán nem kellett volna annak idején szembefordulni Kiss Lászlóval és Hargitay Andrással, és szimpatikusabb lett volna, ha nem válik egyértelművé: a pénz az Istene.”

Fotó: MTI

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 185 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha az ismételt visszalépés kapcsán fogalmaz meg kritikát Németh úr azt
el tudnám fogadni. De, hogy egy politikai szálat kezd el szövögetni, és
emiatt támadja Hosszút egy kis zsebbenturkálással fűszerezve, ez valami nagyon
proli dolog. (Főleg úgy, hogy Németh úr maga egy piramisjáték
csúcspozíciójában tengeti az életét.)

Bocs, összekevertem a hitgyülis Németh Sándorral.

Megkövetem Németh Péter, nem ül egy számomra ismert piramisjáték
csúcsán, csupán egy csikorgó fogaskerék egy ócska propagandagépezetben.

Az ellenzék lakajmediajanak fuggetlenobjektiv propagandistájától nem is vártuk, hogy bármit és bárkit szeressen, akit és amit mi szeretünk.
Van egy rossz hírem számára: a szavazóik közül nem mindenki ért egyet vele, hiába hergel.

Elismerem, hogy nem vagyok naprakész a Némethekből. Egyébként Grécziből sem.

Németh Péter a sumák firkászok táborába tartozik, akik híreket gyártanak, hogy személyeket, szervezeteket lejárassanak. Ez a firkálmánya is ezek közé sorolható.
Hosszú Katinkát eszközként használja, hogy Orbán Viktort lejárassa, negatív személyként tüntesse fel. Erről szól az utolsó bekezdés, melyet a szemlézés során a Mandiner szerkesztője lehagyott.

,,Hosszú Katinka kirakatba való fantasztikus pályafutása mellett is fokozatosan változott, személyisége egyre torzult, és egyre ellenszenvesebb módon használta (ki) azt, hogy a mai állami vezetés dörgölőzik a sikeres sportolókhoz, igyekszik politikailag maga mellé húzni őket, aminek, nyilván, örülnek a versenyzők, talán meg sem gondolva, hogy mi is az ölelés valódi célja. Orbán Viktor most hősnek kiáltotta ki Rio magyar sztárját. Szerintem is az. Hős. De ettől még nem kedvelem. Nem, nem a bukásáért szurkoltam, csak szerettem volna... ,,

A helyedben nem dicsekednék a Gyurcsány kormány alatti, 260 forintos euróval, a 13. fizuval, a minimálbér adómentességgel, mert ezek nem a kormány pozitívumai.

A 260 forintos euró mesterségesen volt ebben a sávba tartva, amely az MNB-nél súlyos veszteségeket okozott. A gazdasági teljesítéseket véve figyelembe a forint árfolyama már ekkor a valóságban 300 2008 évben meg 350 ft volt. Az MNB azért tartotta erős sávban a forintot, hogyha csatlakozunk az euró övezethez, az átszámítás minél kedvezőbb legyen. Ez a Gyurcsány kormány mozgásterét segítette elő és abban jelent meg, hogy sikeresen eladósítsa az országot, mellyel több ezer milliárdos kárt okozott.

A 13. havi fizu úgy került elő, hogy a Horn kormány ígéretet tett, amennyiben a gazdasági helyzet - adósságállomány, költségvetés kedvezően változik - lehetővé tesz, az általa elvett - Bokros csomag - bért, nyugdíjat visszaadja.

Igazságtalannak tartottam és ma is annak tartom, ha egyesek nem fizetnek SZJA-t ha nincs ellentételezés.
Amikor a minimálbér is az SZJA alapján adófizetési kötelezettség alá került, a minimálbér fel lett beautósítva.
Itt tekinthető meg az évenkénti minimálbér változása:
https://www.ksh.hu/docs/hun/xs..

A táblázatból az is kitűnik, hogy minimálbér tekintetében a Fidesz kormányok alatt volt a legnagyobb emelés.

:-)
Engem vádolsz olyannal amit nem tettem.
Tőled semmit sem kérdeztem, hanem rávilágítottam a tévedésedre. Arra, hogy amit pozitívumnak gondolsz, az ténylegesen negatív.

A volt férje, Tusup amerikai volt és ott az a szokás, hogy addig kell anyagilag megalapítani a jövőt, amíg a hírnév tart, mert utána már nem megy. Megnéztem 1964-ben az USA csodauszója Don Schollander volt öt arannyal. Ma is él, van valamilyen alapítványa látszólag jól gazdálkodott. Mert a hírnév arrafelé tünékeny, ki emlékszik például Mark Spitzre...

Kiesett kicsit a szerepéből.
Ez mintha nem egy szeretet-beszéd lett volna, amit itt lenyomott.
Pedig ők olyan kedvesek, melegszívüek - máskor. És egymással.
Bár már abban is kételkedem.
Ahogy uniKornis mondta volt és ez a mottójuk is lehetne: mi jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket!
Efelől meg vagyok győződve.

Szokás szerint tied a leghülyébb válasz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés