Hajrá Karácsony Gergely! Hajrá LMP!

2021. augusztus 1. 13:43

Ungár Péter
Facebook
Orbán Viktort olyan embernek kell leváltania, aki nem akar egy személyben uralkodni az országon!

„Sok érzést keltett bennem az, hogy tegnap Karácsony Gergely felszólalt az LMP kongresszusán, mint az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Részben rájöttem, hogy 2010-ben hallottam először Karácsony Gergelyt egy LMP kongresszuson beszélni, úgyhogy szinte bizonyosan kiderült az, hogy én is öregszem, és velem együtt az LMP is öregszik.

Arra is rájöttem, hogy az LMP olyan politikai közösség, amiből nincs még egy. Az önálló indulások, a túlélésért folyatott négyévenkénti harc miatt az LMP közössége megtanult úgy küzdeni, mint kevesen. Az LMP ebben az elmúlt 12 évben ugyanakkor nem csak küzdeni megtanult, hanem megtanulta, hogy bár ez manapság nem divatos, de soha nincs egy ember, egy vezető, egy gondolat vagy egy szervezet, aminek mindenben igaza van. Sokszor nevetnek rajtunk a nehézkes és lassú döntéshozatalunk miatt, de mi vagyunk azok, akik tudjuk, hogy a vitának önértéke van, hogy a kompromisszum lehet egy jó dolog és, hogy soha senkit nem szabad rosszabb minőségű embernek tartani, mert eltér a véleménye.

Tizenkét év alatt sokat változott az LMP, módosítottunk többször politikai stratégiát, csináltunk magunkból bohócot, voltak fényes politikai sikereink, de az alapvetések, amikkel a párt elindult változatlanok.

Karácsony Gergely a beszédében azt mondta, hogy:

»A politikának másnak kell lennie. Meg kell haladnunk, jóvá kell tennünk nem csak az elmúlt 12 év, de az elmúlt 30 év politikáját is. Mert ha hagyjuk, hogy továbbra is egymás ellen uszítsanak minket, ha elfogadjuk szótlanul, hogy a törvény már nem a polgárokat védi a hatalomtól, akkor mindenünk rá fog menni, ami nekünk fontos. Ennek kell most megálljt parancsolnunk.«

Ezt, sajnos, az évszámokat kivéve, elmondhatta volna 2010-ben is.

Én hiszek abban, hogy Orbán Viktort olyan ember tudja, és olyan embernek kell leváltania, aki hisz az értékszintézisben, a kompromisszumban, és aki nem akar egy személyben uralkodni az országon!

Hajrá Karácsony Gergely! Hajrá LMP!”

Fotó: Ungár Péter, az LMP (b) és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd parlamenti képviselője beszélget, mellette frakciótársa, Bangóné Borbély Ildikó az Országgyűlés alakuló ülésének kezdete előtt 2018. május 8-án.MTI Fotó: Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Orbán Viktort olyan embernek kell leváltania, aki nem akar egy személyben uralkodni az országon!"

KamuGeri egy vécédeszkán nem tud egyszemélyben uralkodni, tehát
alkalmas Magyarország vezetésére.

Nem gondolom, hogy gyurcsány ne lenne egyszemélyes uralkodó.

Fordítsuk le magyarra: Karácsony képtelen lenne egyedül kormányozni, ezért hátulról marionett bábként rángatják, irányítják. Ettől függetlenül a felelősséget nem osztanák meg, Karácsony vinné el a balhét. Pont, mint főpolgármesterként.

Mi az az értékszintézis? Egy újabb hülye EU-s találmány? Mint uborkagörbületszintézis?

Péter!

megértem, hogy melegként szeretnéd felforgatni évezredes, évszázados zsidó, keresztény erkölcsi normáinkat, s támogatod a globális nagytőke által támogatott, nemzetállamokat, hagyományos erkölcsi értékeket lebontó, romboló szervezeteket, pártokat, ideológiákat, hogy betegként nem leled helyet az egészségesek táborában.

Az a zsidó vagy, akire nem tudok büszke lenni, akit nem tekintek hitsorsosomnak.

Hajrá??? Miért melyik számban fog indulni az Olimpián?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés