Hosszú Katinka, az aktuális áldozat

2021. július 31. 16:27

Kovács Attila
PestiSrácok.hu
Az úszónőt egy jól körülhatárolható kör támadja, amelynek minden magyar fájdalom öröm.

„Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnokként, kilencszeres világbajnokként, valamint tizenöt Eb-cím, megszámlálhatatlan rövid pályás vb/Eb- és Világkupa-győzelem birtokosaként a legcsekélyebb mértékben sem szorul rá a védelemre. Eredményei önmagukért beszélnek, s talán éppen ezek szolgáltatnak okot az őt ért támadásokra. A csodálatos úszónőt ugyanis egy egészen jól körülhatárolható kör támadja, amelynek minden magyar öröm fáj, minden magyar fájdalom öröm, és – ha ez nem lenne éppen elég – minden magyar Hérosz szobra ledöntendő.

Amikor Hosszú Katinka bejelentette, hogy visszalép a 200 méteres pillangóúszás előfutamától, mert az időben nagyon közel van a 200 vegyes döntőjéhez, amelybe korábban már sikerrel kvalifikálta magát, valóságos támadáslavina zúdult rá. Az egy dolog, hogy a hírek alatti kommentekben kikezdték, hiszen a szurkolók természetesen sokfélék, így nyilvánvaló, hogy olyanok is akadnak közöttük, akik szidják, ócsárolják Katinkát. Amikor azonban közéleti személyiségek, aktív és visszavonult sportriporterek is beletörlik a bakancsukat az elmúlt évtized egyik legeredményesebb magyar sportemberébe, akkor az nem csupán elszomorító, de legalább annyira elgondolkodtató is.

Márpedig, ha elgondolkodunk, akkor muszáj észrevenni, hogy nem valami elszigetelt jelenségről van szó. Aki azt hiszi, hogy egy-két ember utálja Katinkát és most, hogy nem sikerült jól szerepelnie Tokióban, pusztán személyes utálatuk jeleként bírálják őt, az tévúton jár. A dolog ugyanis túlmutat Katinkán. Egy világosan látható folyamat szerves része az, aminek most éppen Hosszú Katinka lett az áldozata.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hosszú Katinka egy úszó fenomén, jelenség, volt, van, marad. Hazajött, itt alapított úszó iskolát. A miénk, együtt nevetünk és sírunk. NAGYON SOKAN lennének boldogok a mostani eredményeivel is.

Hosszú távon csak az eredmény számít, és összességében.

Maradhatott volna az Államokban, lehetett volna belőle amerikai úszó nagyság.

De gustibus non est disputandum. Egyébként valóban, egy olimpikonhoz képest szürke hangya vagyok, de nem zavar.

Általában szolidaritást vállalunk a magyar színekben versenyzőkkel, ennyi, bár az igazat megvallva még a versenyeket sem nézem.

Mindegy.

Jó, ez egy szabad ország, vélemény és szólás szabadság van. Lehet, h. közelebbről látod. Mindenesetre ez egy olyan világ karrier volt, ami Magyarországhoz kötődik, és a pozitív ország imázst erősítik a sport sikerek.

A pénz meg nagyon fontos. Mindenesetre, megdolgozott érte és megvolt hozzá a tehetsége. Lehet, h. sokba kerül egy olimpiai és egyéb sportsiker, de ingyen ritka a minőség. Persze, sokan érdemelnének többet.

Ennyi és ezzel lelépek a pástról, és mindig van annak kockázata, h. az embernek csak korlátozott mértékben van igaza.Sokat számít a nézőpont maga, nem beszélve háttér információkról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés