Hosszú Katinka, az aktuális áldozat

2021. július 31. 16:27

Az úszónőt egy jól körülhatárolható kör támadja, amelynek minden magyar fájdalom öröm.

2021. július 31. 16:27
null
Kovács Attila
Kovács Attila
PestiSrácok.hu

„Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnokként, kilencszeres világbajnokként, valamint tizenöt Eb-cím, megszámlálhatatlan rövid pályás vb/Eb- és Világkupa-győzelem birtokosaként a legcsekélyebb mértékben sem szorul rá a védelemre. Eredményei önmagukért beszélnek, s talán éppen ezek szolgáltatnak okot az őt ért támadásokra. A csodálatos úszónőt ugyanis egy egészen jól körülhatárolható kör támadja, amelynek minden magyar öröm fáj, minden magyar fájdalom öröm, és – ha ez nem lenne éppen elég – minden magyar Hérosz szobra ledöntendő.

Amikor Hosszú Katinka bejelentette, hogy visszalép a 200 méteres pillangóúszás előfutamától, mert az időben nagyon közel van a 200 vegyes döntőjéhez, amelybe korábban már sikerrel kvalifikálta magát, valóságos támadáslavina zúdult rá. Az egy dolog, hogy a hírek alatti kommentekben kikezdték, hiszen a szurkolók természetesen sokfélék, így nyilvánvaló, hogy olyanok is akadnak közöttük, akik szidják, ócsárolják Katinkát. Amikor azonban közéleti személyiségek, aktív és visszavonult sportriporterek is beletörlik a bakancsukat az elmúlt évtized egyik legeredményesebb magyar sportemberébe, akkor az nem csupán elszomorító, de legalább annyira elgondolkodtató is.

Márpedig, ha elgondolkodunk, akkor muszáj észrevenni, hogy nem valami elszigetelt jelenségről van szó. Aki azt hiszi, hogy egy-két ember utálja Katinkát és most, hogy nem sikerült jól szerepelnie Tokióban, pusztán személyes utálatuk jeleként bírálják őt, az tévúton jár. A dolog ugyanis túlmutat Katinkán. Egy világosan látható folyamat szerves része az, aminek most éppen Hosszú Katinka lett az áldozata.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2021. augusztus 01. 20:18
Azt hittem az állibsik nem sportolna. dehogynem. Szanyi alcohol= világcsúcs. Gurmai Zita= kocsmábafutás vb. Bangóné Baromez a fetrengés Európa Csúcsa. Szaharházy Ákos= lószarszedés országos bajnoka. Gétzy Getzy a faxverés ol .bajnoka. Szélütött Betty a szélütés BL győztese.
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. augusztus 01. 08:12
Bár van ebben igazság, de nem teljesen van ez így. Van egy rakás szar, akik semmit nem értek el az életben, és most szabadon gyűlölködhetnek, hogy Hosszú leszerepelt. Pártállástól függetlenül teszik ezt
Agnieszka
2021. augusztus 01. 06:26
Hosszú Katinka egy úszó fenomén, jelenség, volt, van, marad. Hazajött, itt alapított úszó iskolát. A miénk, együtt nevetünk és sírunk. NAGYON SOKAN lennének boldogok a mostani eredményeivel is. Hosszú távon csak az eredmény számít, és összességében.
Stopli
2021. július 31. 21:21
Egyetértek az írással. Azonban csak azt az aspektust veszi figyelembe, hogy Katinkának most nem jött össze az olimpia és most ezért támadják. Ez azért ennél komplexebb. Katinkát nem érheti támadás: 1. miért kéne bárkit is támadni, 2. Katinka eredményei elévülhetetlenek és büszkék vagyunk, illetve maradunk rá. Azonban mindig lesz egy zavaró tényező: ez pedig a volt férje. Egy teljesen új, agresszív kultúrát meghonosító, végtelenül ellenszenves és Katinkát mégis a sportteljesítmény és piaci szereplői csúcsra juttató személy. Sokat köszönhetünk neki és nem tetszik, hogy ezt neki köszönhetjük. Mindig itt lesz ez a kettőség és ez mindig is ott lesz, ha Katinkára gondolunk. Tüske a köröm alatt....leginkább Katinkának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik