Ha nem magyarázzuk el, mi az európai állammodell, abból katasztrófa lesz

2021. július 31. 13:53

Európa két táborra oszlik. Az egyik oldal azt mondja, hogy a multikulturalizmus bevált. Interjú.

2021. július 31. 13:53
Marsai Viktor
Neokohn

„Magyarország kormánya nem pártolja az Európába való tömeges illegális bevándorlást. Pontosan milyen aspektusai vannak annak, ha egy kormány bevándorláspárti?

Nagyon leegyszerűsítve a választ: azt látjuk, hogy Európa két táborra oszlik. Az egyik oldal azt mondja, hogy a multikulturalizmus bevált. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy Európa korfája elöregedőben van. Folyamatosan csökken az aktív munkavállalói réteg és nem látszik előre, hogy húsz-harminc éven belül ki fogja megtermelni az emberek nyugdíját, ki fogja fenntartani a gazdaságot, miközben az átlagéletkor is folyamatosan tolódik ki. Van egy olyan megközelítése a problémának, hogy bár itt elöregszik a lakosság, a világ másik pontjain csak születnek a gyerekek. Mennyivel egyszerűbb egy kiegyenlítődési folyamattal fogni ezeket az embereket és áthozni Európába! Ennek nagyon komoly szószólói vannak akár politikai szinten, akár nagyvállalati szinteken is.

Személyesen hallottam német nagyvállalati vezetőt, amint azt mondta, hogy »más megoldást nem lát«. A probléma létező és valóban felmerül a kérdés, hogy ez ilyen egyszerű lenne-e? Fogunk embereket például Szomáliából és áthozzuk ide, vagy számolnunk kell azzal, hogy teljesen más kultúra, történelem, nyelv hat rájuk. Az emberi lények nem csak kis csavarok a gépezetben, amiket kiveszek innen és átteszek oda. Ez ennél bonyolultabb folyamat. Fennáll az a kérdés is, amelyet több konzervatív kormány is pártol Európában, hogy miért nem próbáljuk a családtámogatási rendszert és születésszámokat növelni. Németország migrációs és integrációs politikáját megváltoztathatja-e egy esetleges kormányváltás?

Nagyon jó kérdés, bár nem vagyok Németország szakértő, de Németországban a szakértők szerint látszik az eltolódási folyamat. Angela Merkel nemrég azt mondta az afganisztáni ügyek kapcsán, hogy itt nincsen Willkommenskultur, illetve, hogy teljesen más dolgok fognak működni később, mint amik voltak 2015-ben. Ez az eltolódás jól látszik Németországban, de még mindig nagyon erősek azok a csoportok, akik azt vallják, hogy alapvetően nagyon jó volt ‘15-ben, hogy befogadtuk ezeket az embereket mert lesz új munkavállalónk és hogy az integráció működik annak ellenére, hogy a 15-ben érkezetteknek nagyjából a fele továbbra sem jelent meg a munkaerőpiacon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElBundi
2021. augusztus 01. 09:40
Kedves Marsai Viktor. Higgye el van még aki gondolkodik, és nem az agymosó propaganda után szalad. Egy kemény és valós tény támasztja alá a globális digitális pénzhatalom uralmát a földgolyón. A WEF (World Economic Forum) káderképzöjének (janicsáriskola) ugyanabban az évfolyamában (1992-1993) találod a következö neveket; "Global Leaders of Tomorrow" becenév alatt futott... Sárközy, Merkel, Tony Blair, Bill Gates és.... Orbán Viktor. Az emberek hülyítése teljesen fölösleges. A kiszemelt magyar kormányfö is feladatot teljesít. Játéktere minimális...
Akitlosz
2021. július 31. 23:10
Európában rengeteg ember van, sohasem volt több, azonkívül a munkához egyre kevesebb ember kell. A robotok szerződéseket, programokat is meg fognak tudni írni, nem csak csavart húzni. A sofőrök is feleslegessé válnak. Úgyhogy a több ember messze nem jelent automatikusan több GDP-t, több egy főre jutó GDP-t meg pláne nem jelent. Már így is túl sok az ember, még mindig kétszer akkora a népsűrűség Európában, mint Afrikában. Ugyan nem a medvék szaporodtak túl. Hanem az emberek Európában.
Akitlosz
2021. július 31. 23:07
"Ha nem magyarázzuk el, mi az európai állammodell, abból katasztrófa lesz" Miért, hát tudja, hogy mi az? Ráadásul jól tudja?
Box Hill
2021. július 31. 19:34
Az európai őslakosok életszínvonalának fenntartására idehajcsárkodott rabszolgajelöltek csábítása modernkori rabszolgatartás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik