Azzal a hittel lettem elemzőből politikus, hogy „lehet más a politika”

2021. július 31. 18:23

Ma is ebben hiszek. De ma már másként mondanám.

2021. július 31. 18:23
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Azzal a hittel léptem át a másik térfélre, lettem elemzőből politikus 11 évvel ezelőtt, hogy »lehet más a politika«. Hogy a politikának nem kell olyannak lenni, mint amit annyira ununk már. Hogy a politika nem a korrupcióval és a felelőtlenséggel, a kivagyisággal és urizálással jár együtt. Ma is ebben hiszek. De ma már másként mondanám. A politikának másnak kell lennie. Meg kell haladnunk, jóvá kell tennünk nem csak az elmúlt 12 év, de az elmúlt 30 év politikáját is. Mert ha hagyjuk, hogy továbbra is egymás ellen uszítsanak minket, ha elfogadjuk szótlanul, hogy a törvény már nem a polgárokat védi a hatalomtól, akkor mindenünk rá fog menni, ami nekünk fontos. Ennek kell most megálljt parancsolnunk. Erről szól a népszavazási kezdeményezésem, a hatalmi blöffök helyett a valós problémák megoldásáról. Arról, hogy nem adjuk a jövőnket. Arról, hogy az 1 százalék kiváltságos helyett a 99 százalék többség érdekét szolgáljuk.

Ehhez Magyarország legjobb esélye a zöld és szociális fordulat, mert úgy van, ahogy a francia zöldek vezetője fogalmazott egyszer: egyszerre kell szolgálni azokat, akik félnek a hónap végétől, és azokat, akik tartanak a világ végétől. Az Orbán-kormány nem érti az éghajlati és ökológiai válság súlyát és nem tesz semmit ellene. 2022-től az új kormány kiemelt célja nem lehet, nem is lesz más, mint a környezeti és a társadalmi fenntarthatóság.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
okoskodó fórumlakó
2021. augusztus 02. 08:37
Addig ültél a kancellárián, addig elemezgettél, amíg úgy nem gondoltad, hogy LEHET MÁS A POLITIKA. Aztán 12 évvel később úgy gondolod, hogy MÁSNAK KELL LENNIE A POLITIKÁNAK, ezért összefogsz azzal, aki ellen annak idején politizálni kezdtél (és akinek addig amúgy dolgoztál). Én nem értem, hogy a kognitív disszonancia hogy nem robbantja szét az ellenzéki fejeket.
crydog
2021. augusztus 02. 07:08
Azzal a hittel lettél elemzőből politikus, hogy "mi a faszért vállaltam ezt el" ugye? Geri, az a jó az internetben hogy nem felejt.
gonya
2021. augusztus 01. 21:41
hát szakértelem nélkül lehet lopni, tényleg így teljesen más
nyugalom
2021. augusztus 01. 20:26
Milyen hittel? Ócska, aljas aruló, sunyi, de egyre agresszívabb főproli, ski mar min.elnöknek kepzeli magat! Milyen felesege van ennek a baromnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik