Von der Leyen két karácsonyi ügyeletre is beosztotta Várhelyit

2021. július 30. 17:01

2021 és 2023 karácsonyát is Brüsszelben kell töltenie a magyar biztosnak.

2021. július 30. 17:01
null

A Politico című amerikai portál brüsszeli kiadása bepillantást nyert az Európai Bizottság ügyeleti beosztási táblázatába, amely a testület egész hivatali idejére, évekre előre rögzíti, hogy a munkaszüneti ünnepnapokon, illetve a nyári általános szabadságolás idején mely uniós biztosnak mikor kell ügyeletet ellátnia a brüsszeli Berlaymont-székházban – számol be a Klubrádió internetes honlapja. 

Ebből kiderül, hogy Várhelyi Olivér magyar biztos lesz szolgálatban idén karácsonykor és 2023 decemberében is. Ez a Politico szerint első pillantásra nem tűnik túlzottan fair dolognak Ursula von der Leyen bizottsági elnöktől, mivel senki másnak nem kell két ünnepet is ügyeletben tölteni.

A cikkből azonban kiderül egy kis utánaszámolás után, hogy az ötéves ciklus alatt egy biztosra átlagosan 13 ellátandó ügyelet esik, Várhelyinek pedig csak 12 ilyen szolgálati nap jutott. Ennek ellenére a magyar biztos neve mellett a Politico által látott táblázatban az szerepel, hogy el kívánja cserélni ügyeleti beosztását. Ehhez az amerikai portál cinikusan sok sikert kíván.

Nyitókép: MTI/EPA pool/Stephanie Lecocq

Kapcsolódó cikkek

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peppa
2021. augusztus 01. 09:47
Nem fogja tudni elcserélni az ügyeletet. Hiszen minden brüsszeli ateista eu biztos otton akarja ünnepelni a fenyőfaünnepet és teli pofával nézni örökbefogadott migráns gyermekének meghatottságát az új X-box kicsomagolása közben.
Kiscsillag
2021. július 31. 19:56
Szánalmas, kicsinyes bosszú.
fogas paduc
2021. július 31. 17:44
Az Ursula néni minden nap az ügyeletet nyugodtan rá bizhatná....
tothpal
2021. július 31. 15:34
Ejnye, ejnye, kedves Várhelyi, talán nem térdelt le Ursula úrasszony előtt? Legközelebb vigyázzon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik