Simicska Lajos és a Magyar Nemzet árulói

2021. július 30. 13:01

Stefka István
PestiSrácok.hu
Szemen köpték mindazt, amit addig hirdettek.

„Kétségtelen, hogy Simicska Lajos »jól időzített«: 2014 nyarának végén hirtelen szembefordult Orbán Viktorral és kétharmados, nemzeti kormánnyal. Máig nem tudjuk, mi történt pontosan a háttérben, de az tény, hogy Simicska átfordította a kezében lévő médiumokat. »Hirtelen« kormánykritikussá vált a Magyar Nemzet és a Hír TV is. Sokan elárulták azt, amit addig hirdettek és bal-liberálisabbak lettek a korábbi ellenfeleknél is. Az árulók viszont mindig elnyerik a jutalmukat. Hol van most Simicska és hol vannak az egykori konzervatív? »átállók«?

A jobboldali médiumok közül a Magyar Nemzetnek is jelentős szerepe volt a magyar választók felvilágosításában és a 2010-es Fidesz-KDNP pártszövetség győzelmében. Bár a nemzeti oldal hatalomra jutott, ennek ellenére a Liszkay Gábor vezette napilap továbbra is bírálta a kormányzatot, ha erre szükség volt. Természetesen a Magyar Nemzet  segítette azt a politikát, amely a nemzet érdekeit képviselte, amely szembeszállt a globalista törekvésekkel szemben. Arra senki sem gondolt, hogy elkövetkezik az a nap, amikor a zászlóshajó szembefordul azokkal az értékekkel, amelyeket korábban képviselt, ami magyar, ami Magyarország fejlődését szolgálja. 

Közismert, hogy Simicska Lajos, a Magyar Nemzet egyik tulajdonosa, a Fidesz gazdasági kulcsembere 2014 nyarának végén szembefordult Orbán Viktorral. Máig nem lehet tudni, mi történt a volt osztálytárssal és baráttal – hatalmi rivalizálás? –, de az kiderült, hogy nem akart tovább részt venni a valódi rendszerváltás befejezésében, a magyar polgárság felemelkedésének programjában.

Így a Simicska Lajos portfóliójába tartozó médiumok, kommunikációs csatornák is lassan eltávolodtak a kétharmados kormánypárt célkitűzéseitől. Egyre több bírálat érte a Fideszt és lassan nyilvánosságra került Simicska Lajos és Orbán Viktor vitájának néhány pontja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyar politikai osztály 100 évre visszamenően rendszeresen szemközt köpi önmagát.
Horthy, Rákosi, Kádár, Horn, Orbán - mind megtagadtak és letagadtak mindent, ha hasznot akartak húzni.
Orbán volt a legrosszabb és neki volt egyedül nagyobb - ráadásul lopott - vagyona, mint a 4 (4-5-6) elődjének összesen se.

Szégyen, szégyen, szégyen!

@Gullwing
@Berecskereki
Áder János hevesen érvelt amellett, miért nem helyes a határon túliak anyagországi választójoga
2018. február 11., 19:30


„Elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizető polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötődése nincs is már az országhoz” – mondta Áder János.

Parlamenti beszédében a fideszes politikus arról is beszélt: azért sem támogatják a választójog kiterjesztését a határon túl élő magyaroknak, „mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága”. Azt mondta, hogy „aki részt akar venni a választásokon, az költözzön haza, költözzön vissza Magyarországra”.

Persze mindezt Áder nem most, hanem 25 évvel ezelőtt. Az akkor ellenzéki Fidesz politikusa az 1993. szeptember 28-án, a választójogi törvény módosításáról szóló vitában érvelt olyan vehemenciával – és hajszálpontosan olyan érvekkel – a külföldön élő magyarok szavazati joga ellen, mint manapság Gyurcsány Ferenc.

A megdönthetetlen elvi alapállásról videó is tanúskodik, alább pedig a fotó, amelyen az egymilliomodik új magyar határon túli kettős állampolgárral, családjával, valamint Orbán Viktorral mosolyog Áder János"

Magyarázzátok avval, hogy Áder fejlődött, a régen az régen volt, most meg a most van, akkor még naívvoltésnemtudhatta stb.
Szarházik.

Valami olyasmit olvastam, hogy Simicska anno meg akart venni valami kertévét (RTL, TV2?), és ez nem jött össze neki, Orbán nem támogatta az ötletet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés