Jean Todttal, a FIA elnökével tárgyalt ma Orbán Viktor

2021. július 30. 10:27

Ezért maradt el a ma reggeli interjú a Kossuth Rádióban.

2021. július 30. 10:27
null

A miniszterelnök a Formula-1 Magyar Nagydíj hétvégéje előtt péntek reggel a Karmelita kolostorban tárgyalt Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, aki egyben az ENSZ-főtitkár közlekedésbiztonsági különmegbízottja.

A tárgyalófelek Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztossal közösen áttekintették a magyarországi autó-motorsport fejlesztésének további lehetőségeit, a kapcsolódó terveket.

„A »királykategória« versenyzői 1986 óta minden évben visszatérő vendégek a Hungaroringen, a mogyoródi pályára a második leghosszabb ideje látogat el a sorozat megszakítás nélkül. A tavaly kötött megállapodás alapján 2027-ig biztosan számíthatunk az F1 legjobbjainak hazai megmérettetéseire” – emlékeztetett Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megbeszélésen közlekedésbiztonsági kérdésekről is egyeztettek; Magyarország célja, hogy radikálisan csökkentse a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számát. Szóba került, hogy a magyar kormány a teljes autóipari szektorra is fokozott figyelmet fordít, hiszen hazánk számára kitörési pontot jelent a jövő mobilitása és az akkumulátorgyártás. Az ágazathoz szorosan kapcsolódó autó- és motorsport pedig a legújabb innovációk bölcsője.

(MTI, Facebook)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2021. július 31. 21:02
Jean Todt csücsörít...
Gyéressy Károly
2021. július 31. 12:50
Egy rettenetesen ronda törpe zsidó.
Héja
2021. július 30. 17:01
Nem tudtam, hogy Orbán fiának, Gáspárnak az elnöke Jean Todt.
Gullwing
2021. július 30. 13:58
Remélem a félkegyelmű soförjeit helyre teszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik