Müller Cecília szintet lépett az adatok eltitkolásában

2021. július 30. 9:30

Hadházy Ákos
Facebook
Pedig eddig is nagyon ott volt ebben a sportban.

„Miután egy nagy nehezen megkapott szerződésből kiderült, hogy fejenként hetvenezret fizet egy kávészünetért, most már nyíltan megtagadja a 17 milliárdos EU-s projekt részleteiről a felvilágosítást. A hatalmas összeg egy kis részletéről van szó, egy »nyamvadt« 9 milliós tételről.

Ami feltűnt, az az, hogy 1) a szerződő kft-nek nincs nyoma a neten 2) gondosan kitakarták annak a személynek a nevét, aki szakértőként segít ebben a kamugyanús tanulmányban 3) a szerződés témája egy nagy katyvasz, bullshit a »mammográfiás asszisztensek igényfelméréséről«. Ha nem hiszi, itt elolvashatja:

https://szures.nnk.gov.hu/portal/pfile/file?path=/Tartalmak/Lakossagi-informaciok/Rolunk/Kozerdeku-informaciok/Szerzodesek/Szerzodes_igenyfelmero_Gecko-Stat

Ezért kértem tőle a megírt tanulmányokat és a kitakart személy nevét. Azt, hogy a nevet miért nem mondja el, meg sem indokolja, a tanulmányok kiadását pedig az infotörvény egyik gyalázatos kiskapujára hivatkozva rejti el: szerinte ezek a tanulmányok »későbbi döntést alapoznak meg«, ezért nem köteles ezeket kiadni…

Ez számomra többszörösen fáj. Egyrészt jól mutatja, hogy a 17 milliárdos projekttel nagy baj van (persze, ezt már eddig is tudtuk, ha máskor nem, a hetvenezres kávénál).

https://korrupcioinfo.hu/nyunyoka-kaveja/

Másrészt felidézi bennem a trafik csalást. Az »infotörvényt«, amit »info-visszatartási törvénynek« nevezhetnék, a trafik botrány hatására eszkábálták. Azért került bele a »döntéselőkészítő« adatok titkossága, hogy ne kelljen kiadni a trafikpályázatokat, így ne lehessen lebuktatni, hogy sokszor szóról szóra megegyező pályázatok közül a fideszes maximális, a nem fideszes minimális pontszámot kapott.

Müllerék 17 milliárdos projektjét ennek ellenére nem engedem el, a 70 ezres kávészünet mellett már eddig is nagyon sok projektrészlettel volt gond. Ha ugyanis ezek a »kisebb« részletek ennyire problémásak, akkor feltételezhető, hogy a többi beszerzés is hasonlóan működik. Várok még néhány adatot -hátha-, majd az eddigiek alapján is írok feljelentést és az OLAF-hoz fordulok.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy méretes szívlapáttal azért találkozhatna.

Ahhoz, hogy ez olyan tartalmú ellenőrzést el tudjon valaki végezni, amilyent ez a félcédulás magáról állít, komoly szakmai végzettségnek - felsőfokú iskolai végzettségnek, mérlegképes könyvelői végzettségnek és több éves szakmai - ellenőrzésben - gyakorlatnak kell lenni.
Azonban nála mindezek hiányoznak.

Egy rendezvény költségei nemcsak egységcsomagból áll, hanem számos más költség is felmerül. Pl. utazás, ebéd, szállásköltség, utazási költségtérítés, helységbérlet, előadó díj, stb
Az általa hivatkozott táblázat, pedig egy összesítő táblázat, amely rendezvényenként tartalmazza az összesített költségeket. Így nem tudható meg belőle, hogy milyen tételekből tevődik össze. Ehhez kellenének a számlák, mint alapdokumentumok.

Szerintem érdektelenségbe fullad. Jól látszik itt is.

Cseh Katalinnal foglalkozzál már, ha mersz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés