Dobrev félelem nélkül beszél, ez különbözteti meg a többiektől

2021. július 30. 15:46

Bruck Gábor
Facebook
Macsó és primitív volt az elmúlt 10 év, bátorság kellett ahhoz, hogy nőként elinduljon Orbán ezermilliárdos maffiája ellen.

„Elnök nő – félelem nélkül

Bekopog egy nő az ajtón és azt mondja: miniszterelnök szeretnék lenni. Szokatlan ez egy olyan országban, amely sok éve lemondott a fejlődésről. Ahol az ország fele kínosan tanulatlan és hiábavaló, értelmetlen dolgoktól várja, hogy jobb legyen.

Bekopog egy nő és azt mondja: kidobom innen Orbán Viktort.

Tetszik a mondat, nem csak a stiláris szokatlansága miatt, hanem mert komolyan gondolja, aki mondja. Végigjárja az országot és mindenhol elmondja, hogy nyerni fogunk. Úgy tűnik rendes ember. Ennek a magyarázatát nem bonyolítanám túl, ez a politikában azt jelenti, hogy nagyjából azt teszi, amit mond.

Azt is mondja, hogy minden sejtjében ellenzi Orbán, Semjén és Kövér világát. Ő szinte mindenben a szöges ellentétük, és ebből az következik, hogy mániás módon szeretné ezt az országot Európához húzni, kötni, emelni.

De van még ennél is fontosabb feladata: az, hogy az ellenzéki győzelem után Orbán ne tudjon visszajönni. Soha többé, ez az ország legalapvetőbb érdeke. Ehhez jelentős ellenállást kell felépíteni. Az ellenállás felépítéséhez viszont hősiesség kell.

Csakhogy a hősiesség problémás.

Az értelmiség sok évtizede a túlélésre optimalizál. Többnyire úgy gondolja, hogy szép-szép a hősiesség, módjával szükséges is, de azért csinálja más. Csinálják a hülyék. Így aztán erre a heroikus szerepre senki sem jelentkezett, csak Dobrev Klára.

Dobrev félelem nélkül beszél, ez különbözteti meg a többiektől. Macsó és primitív volt az elmúlt 10 év, bátorság kellett ahhoz, hogy nőként elinduljon Orbán ezermilliárdos maffiája ellen. Úgy, hogy Gyurcsány a férje és tudja, hogy milyen aknamezőt örököl majd Orbán után, mégsem fél.

Robert Greene, amerikai filozófus mondja, hogy a félelem teljes hiánya kell a sikerhez. Félős emberből nem lesz hadvezér, nem lesz Napóleon, Julius Ceasar vagy Mózes. És félős ember ne legyen Orbán kihívója sem. Azért, mert félve, óvatoskodva még egy színházat sem lehet elvezetni.

Nem szuperképességről beszélek, időnként Szél Bernadettben és Szabó Tímeában is érzem a bátorságot, a félelemnélküliség szabadságát, de az ellenzéki fiúkban ritkán. Talán túl sokáig nem csináltak semmit és a nem dolgozó politikus így vagy úgy, de sorvad és lényegében meghal. A politikában nincs megállás, nem lehet egyetlen olyan nap sem, hogy ne kezdeményezz, ne intézkedj, ne irányíts, ne legyél intellektuálisan aktív. Ha nem vagy aktív, kezded elveszteni a bátorságodat, képtelen leszel gyorsan reagálni, amikor valami fontos dolog történik.

Arcátlan bátorság kell a miniszterelnökséghez, csak legyen mellette elegendő önkontroll is. Orbán is arcátlanul bátor, de az ő esete mégis nagyon más. Nincs olyan ember Európában, mint Orbán. Nincs senki, aki ennyire, ilyen mértékben veszi semmibe a valóságot. Egyetlen másodpercig sem méltatja figyelemre. Virtuális világban él, és azt hiszi, hogy amit kimond az már meg is történt. Orbán elhitte, hogy képes Olimpiát rendezni. Elhitte, hogy ő Európában jelentős politikai játékos. És amikor Matolcsy vagy Szijjártó elmondja, hogy épp megelőzzük Európát, elhiszi.

Talán Dobrev képes lenne kilépni a politika virtuális világából. Beszél négy világnyelvet és érti hol van Magyarország helye. Kicsi vagy és gyenge, ezért tanulj és dolgozz többet. Ez sokak számára nem a legvonzóbb tanács, de nekem viszont épp a legmegfelelőbb.

Végül néhány mondat, hogy miért segítek neki szívesen.

Azért, mert úgy érzem magam, mint a nagy port felvert regény, a Behódolás hőse, akitől az író fokozatosan mindent elvett: a barátnőjét, a szüleit, a munkáját, a kedvenc szerzőjét… ott maradt teljesen kifosztva. Nekem a munkámat vették el, a kedvenc újságomat, nem maradt egyetlen olyan rádió- vagy tévéprogram, amely érdekelne. Nincs kedvenc pártom, nincs focicsapatom, nincs imádott színházam, sem vendéglőm. És egyáltalán nem bízom ebben az országban. Ilyen körülmények közt, ha jön egy nő, ha jön néhány ellenzéki, akik azt mondják, hogy megpróbáljuk visszavenni ezt az elrabolt országot, akkor azt kérdezem: segíthetek?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bruck... tovább támad a panoptikum...

Akinek felmenői megúszták a kötelet, a vagyonelkobzást, az mitől féljen?

Úgy tűnik, rendes ember Dobreva, de tényleg.
Most is közénk lövethetne, mint 2006-ban, gyárthatna újabb köteles beszédeket, minden követ megmozgathatna, csak hogy embereket verjen át.
De megállj, hisz éppen ezt teszi!

Csak a gonosztevőkről lehet azt állítani, hogy semmitől sem félnek. És Dobrev Kláráról.
De a kettő ugyanaz.

A tahó akkor is tahó ha túliskolázott. A szerző már pedig ilyen. Mindenkit lenéz aki nem az ő kottájából játszik. Stílusa, szövege nagyon jól példázza a városi aszfaltproli stílusát.
Erről szól a Magyar Nemzet írása is.
https://magyarnemzet.hu/veleme..

A Népszava cikkében írja:

„Orbán szavazóinak a többsége elszigetelten, bezárva él, leginkább vidéken és úgy száz év választja el őket Európától”.

a vidéki emberek világa „a kocsmától a templomig terjed”

Ezt a „nagy és tanulatlan szavazótábort a lelke mélyén csak az izgatja, ami közvetlenül érinti a személyes, vagy a család biztonságát”. Orbán szavazóit csak az „őrület” izgatja fel és tartja egyben.

A MN szerint azt írja ez a Bruck nevezetű, hogy „az agy kialakulása három stádiumban történt. Először a primitív hüllőagy fejlődött ki, hívhatjuk ezt krokodilagynak is. Ez elsősorban a túlélésért felel és erős érzelmeket generál. Aztán a középső agy alakult ki, amely segít a szociális interakciók megértésében. Végül a legkésőbbi agyi képlet a neocortex: az értelem, az elemzés, az érvelés központja, a komplex dolgok megértését végzi”. Azt hiszem, e három stációt megelőzi egy mínusz egyedik, a Bruck-agy. Ebben semmi más nincs, csak a feldúlt sötétség, gyűlölet minden iránt, ami magyar, ami vidéki, ami Orbán.

Bruck Gábor írása a Népszavában itt olvasható
https://nepszava.hu/3074849_20..

Jó lenne, ha sokan olvasnák az írást és tudnák, hogy a szerző SZDSZ-es és Demszky Gábor tanácsadó kampányfőnöke volt. Azé aki ,,felvirágoztatta,, Budapestet.

Állítólagos mottója: "Tanulni kell. Nincs csoda és nincs rövidebb út. Tanulni kell angolt, szakmát, viselkedést, együttműködést."
https://www.imec.hu/bruck-gabo..

Szerintem a ,,viselkedést,, még tanulnia kellene, mert nagyon úgy néz ebben igencsak ghányt szenved.

A közmondás szerint: Madarat tolláról, embert barátjáról ismerni meg.

Nos ez nagyon Igaz a szerző és a miniszterelnök jelölt asszony viszonylatában is.

Dobrev félelem nélkül beszél, eget verő hazugságokat mondva, nem fél, hogy leszakad a plafon.

Te egy kiéget fickó vagy, semmi több. Ha neked egy nő kell, hogy oldalba rúgjon, hogy ébresztő, ehhez nem elég a feleséged? Miért kell ehhez Dobrev, aki hangos, erőszakos, hazudós, becsapja a leendő szavazóit. És dettó Szabó és Szél. Ezek képesek és lerúgják a vesédet.
Ez az egyetlen programjuk, Orbántól megszabadulni. Csakhogy Orbán nincs egyedül. Mellette van a kétharmad. Vagyis mi! Kopogás nélkül kidobjuk ezt a kommunista gyűlölködő rikácsoló nőféleséget.

Nekem van kedvenc focicsapatom, színházam, éttermem, pártom, médiám... Bennem van érdeklődés, van élet. Te egy depressziós kiégett fickó vagy, nem lehet veled mit kezdeni.

Ja, ezt kifelejtettem! Annyira nem fél ez a Dobrev, hogy meg sem közelíthetik, nemhogy a kormánypárti szavazók, de még az újságírók sem.
Annyira beszélget az emberekkel, hogy elzavarják a kormánypártiakat.
Rendőrök sorfala védi, akárcsak a hibbant Néró férjét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés