Tűzördög lett a tarlótűzből Pécsett

2021. július 29. 21:54

Pécs nyugati felében délelőtt kigyulladt az aljnövényzet, és csaknem negyven hektáros terület égett le. Még a belvárosból is látni lehetett a hatalmas lángokat, és érezhető volt a füst – számolt be a Pécs Ma.

2021. július 29. 21:54
null

Sokan attól tartottak, hogy a tomboló tűz a közeli üzemanyagtározó felé terjed, elterjedt a szóbeszéd, miszerint megkezdték az emberek evakuálását. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője viszont cáfolta ezeket a híreszteléseket.

„A tűz valóban terjed, de a tározótól messze van, a lánglovagok pedig épp azon vannak, hogy munkagépek segítségével körülhatárolják” – mondta el Sárkány Sándor a lapnak.

A tűzhöz a pécsi, a komlói és a szigetvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akiknek késő délutánra sikerült eloltaniuk a lángokat. Senki nem sérült meg, de az anyagi kár jelentős. 

Fotó: Kiss Csaba, Meteo Mecsek, Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2021. július 29. 22:18
Ez is méhlegelő volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik