Szabó Tímea: Orbán továbbra is a magyarok életével játszik!

2021. július 29. 18:12
A párbeszédes politikus szerint a kormány most a harmadik oltásról szóló vakcinatáblázattal állt bele a földbe.

„Orbánék tényleg a Sinopharmot ajánlják 3. oltásnak a 60 évnél idősebbeknek?” – kezdte bejegyzését Szabó Tímea.

A Párbeszéd képviselője szerint 

Orbán semmit nem tanult a vakcinakáosz tanulságaiból, és továbbra is a magyarok életével játszik!

Szabó Tímea úgy véli, hogy a kormány most a harmadik oltásról szóló vakcinatáblázattal „állt bele a földbe”. A politikusnő a Karácsony Gergely megbízásából végzett antitest-vizsgálatra alapozza véleményét: „a 60 év felettieknél be kell tiltani a Sinopharm beadását, miután több antitestvizsgálat kimutatta, hogy az semmiféle védelmet nem ad az ebbe a korosztályba tartozó magyar emberek egy jelentős részének!”  

A képviselő pártja azt „követeli a kormánytól, hogy a harmadik oltással kapcsolatban azonnal kérje ki a szakértők véleményét, jusson teljes szakmai konszenzusra, és annak alapján hozzon döntést! Emellett biztosítsa, hogy 60 év felett mindenkit ingyenesen tesztelhessenek, és senkinek se legyen kötelező a kínai Sinopharm-vakcina.”

Karácsony Gergely és a főváros kampányt épített az antitestes vizsgálatokra, hogy bizonyítsák: nem hatásosak a keleti, főként kínai vakcinák. Ezzel szemben a Semmelweis Egyetem (SE) kutatásából kiderült: valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina hatásos, a korábban negatív eredményt kapott mintegy 1200 fő esetében 88%-ban volt kimutatható antitest, míg a teljes oltott lakossági minta esetében egy ezt megelőző egyetemi vizsgálat minden Magyarországon alkalmazott vakcinánál 96% feletti pozitivitást mutatott.

Kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit kárál ez a tyúk?
A szakemberek javaslatát figyelembe véve hamarosan kimegy a háziorvosokhoz, oltóközpontokhoz az szakmai eligazítás és várhatóan augusztusban elindulhat a harmadik oltás akinek szüksége lehet rá.
A háziorvosok és az oltóközpontok fognak javaslatot tenni a harmadik oltásra és annak fajtájára. Nem lesz kötelező elfogadás, ahogy eddig sem volt.

,,Karikó Katalin, a BioNTech alelnöke az RTL Híradó kérdésére azt írta, hogy az AstraZeneca és a Szputnyik V vakcina esetében a harmadik oltásnak feltétlen másnak kell lennie, de az mRNS-t tartalmazó vakcinákat akárhányszor be lehet adni, akármilyen előző vakcina után.,,
https://www.portfolio.hu/gazda..

Jobban tenné az ellenzék, a média és ez a félcédulás tyúk ha hallgatnának, mert csak félrevezetik az embereket és teljes káoszt okoznak, mely emberek életébe kerülhet.

Egyébként tegnap voltam a háziorvosnál és megbeszéltük, ha megkapják az eligazítást fel fognak hívni és harmadik oltásként - Szputnyik V vakcinával oltottak - Pfizer vakcinát fogok kapni.

Most Afganisztánban kéne lennie. Már segített a kormanyalakitasban anno
Kivonultak az amerikaiak, most kell oda Szabó Tímea!

Annyi igazsága van, hogy hiába adatjuk be a 3. oltást (Sinofarm után) továbbra sem utazhatunk pl Németországba, vagy Belgiumba, ott ugyanis csak két dózis EU által jóváhagyott oltás az elfogadható.
Jogosan érzik tehát a Sinofarmosok becsapva magukat. Tavasszal még azt az ígéretet kapták, hogy nyárra utazhatnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés