Dobrev azonnal határolódjon el a rasszista, cigányozó DK-soktól!

2021. július 29. 17:09

Pilhál Tamás
PestiSrácok.hu
A külhoni magyarok gyalázása és a tetűhintásozó, judapestező jobbikosok kebelre ölelése után a cigányozás, orsósozás?

„Ha Gyurcsányné Dobrev Klárában egyetlen szikrányi tisztesség van, haladéktalanul bocsánatot kér és elhatárolódik azoktól a DK-s előemberektől, akik a minapi komlói parádézásakor minősíthetetlen, rasszista stílusban sértegették az ellentüntető cigány honfitársainkat! Vagy ez az új módi? A külhoni magyarok gyalázása és a tetűhintásozó, judapestező jobbikosok kebelre ölelése után a cigányozás, orsósozás?

»Ezek nem is magyarok!« – ilyen és hasonló rasszista gyalázkodásokkal fogadták a DK minapi, komlói rendezvényének résztvevői az ellentüntetőket, akik a helyi cigány önkormányzat vezetőjével, Orsós Ferenccel együtt tiltakoztak Dobrev Kláráék politikája ellen. A DK-sok szerint azért nem magyarok a magyar cigányok, mert barnább a bőrük, és nekik ennyi már éppen elegendő is ahhoz, hogy kirekesszék őket a magyar társadalomból.

Ennyit tehát a Gyurcsány által meghirdetett szeretet-politikáról. Ennyit a DK állítólagos antirasszizmusáról. És ennyit az ő sokat emlegetett „liberális toleranciájukról”, amelyről folyton kiderül, hogy valójában kirekesztést, gyűlölködést jelent. Persze, tudja ezt a magyar cigányok józan többsége is, amely 2022-ben tömött sorokban vonul majd a Fideszre szavazni.

A második Orbán-kormány idején született alaptörvény kimondja: »Kinyilvánítjuk, hogy a velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők.«

Lehet, hogy ez Dobrev Klárának vagy DK-s fanatikusainak nem világos, esetleg nem tetszik, ám attól még ez a helyzet. Minden itt élő nemzetiségi honfitársunk (cigányok, kunok, jászok, svábok, tótok, rácok, bolgárok és mindenki más is) ugyanolyan magyar ember, mint a nem nemzetiségiek.”

Kép forrása: MTI/Kovács Attila

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés