Izraelnek ajánlotta olimpiai ezüstérmét az Iránból elmenekült dzsúdós

2021. július 28. 20:02
Saeid Mollaei héberül köszönte meg Izrael támogatását.

Izraelnek ajánlotta a tokiói olimpián a 81 kilogrammosok döntője után ezüstérmét Saeid Mollaei iráni dzsúdós – közölte az Új Kelet zsidó portál. A sportoló korábban Iránból Németországba menekült. Mollaei az Izraeli Sportcsatornának elmondta, hogy hálás az Izraeltől az évek során kapott támogatásért.

„Köszönöm Izraelnek a pozitív energiát. Ez az érem Izraelnek is szól. Remélem, hogy az izraeliek örülnek ennek a győzelemnek.” – mondta, és héberül hozzátette: „Toda” (köszönöm).

 

„Szagi Muki a barátom, van több barátom Izraelből, és senkivel sincs gondom. Ez az érem bizonyítja, hogy a bátorság és a barátság azok, amik győzedelmeskednek.”

Muki, Saeid izraeli sporttársa gratulált barátjának az elért eredményekhez, annak ellenére, hogy neki nagyon rosszul alakult a verseny, már a második körben vereséget szenvedett.

,,Nagyon örülök Saeidnek” – mondta Muki az izraeli újságíróknak a keddi sajtótájékoztatóján. „Tudom, min ment keresztül, és mennyire akarta. Nagyon közeli barátom, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megvalósítania az álmát. Megérdemli – hihetetlenül inspiráló az útja.”

Izrael nemzetközi versenyeken való részvétele rendszeresen ellenséges reakciókat és bojkottot vált ki az arab vagy muszlim szervezetekből vagy sportolókból.A 2016-os olimpián az egyiptomi Islam El Shehaby dzsúdóst kifújolták a riói arénában, miután nem volt hajlandó kezet fogni az izraeli ellenfelével, Or Szaszonnal.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondjuk ez így nem hír... Miért menekült el Iránból, hogy jött össze az Izraeliekkel, stb.

Hát, köszi. Ez az alapvető infó pl. hiányzott a posztból, hogy a fickó zsidó...

Pl. azért, mert az orrom alá dugták. Mi a francért kell tudnom erről a fickóról bármit is?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés