Ellenzéki ellendrukkerek

2021. július 28. 13:04

Házi Asszony
Kontra
Szabad-e egy elkötelezett baloldalinak szurkolni az Orbán-kormány alatt?

„Puzsér idejekorán befenyítette a politikusokat, ne merészeljen senki a sikerekben sütkérezni, mert a sportolók iránti rajongás filléres hazaszeretet. De tőle már megszokhattuk az elitsporttal szembeni kirohanásokat, igaz, a kultúrában meg csak az elitet szereti, milyen érdekes.

Gyurcsány a Balatonnál őrzi a vizet, mert szerinte azt is kilopják, így nem sok ideje jut tévénézésre, az admin azért kitette a kötelező gratulációt a két vívónak. 

Dobrev Klára két bezzegromániázás és a vidéki haknik között megdicsérte az ezüstérmet szerzett Siklósi Gergelyt is, különösen azért, mert a járvány alatt az egészségügyben segített. Nyilván megmelengette a szívét ez a közös pont, hiszen egy alkalommal Klára is vitt vagy húsz maszkot az egyik intézménybe. Igaz, a maradék idejét a járványkezelés aláásásával és  – a Karácsony legutóbbi vizsgálatán kiválónak bizonyult –  orosz vakcina hiteltelenítésével töltötte.

Jakab Péter is erős távolságtartással kezeli az olimpiát. Egy fotót posztolt eddig, amint húsz centiről nézi ökölbe szorult kézzel Szilágyi Áront a tévében, felveti a gyanút, talán nem csak politikai rövidlátásban szenved. A többi üzenete munkásmozgalmi jellegű, az éhes proletároknak szól, kisember a kisemberekhez.

Fekete-Győr András tartja magát a Nolimpia ostobaságához, ápp a Pride élményben lubickol, ez az ő igazi terepe.

Karácsony Gergely nagyszívű baloldali, ugyanúgy rajong az olimpikonokért, mint az erkélyen termett három csoffadt paradicsomért. Tőle megszoktuk, a szokásos balos spektrumon éli a mozgalmi életet: pride, balkonkertészkedés, cigányok megmentése, plusz bármi értelmetlen és kínos dolog mellé odaáll, csak hozzon valami kis politikai hasznot. 

De az ellenzék valódi hozzáállása a magyar sikerekhez a Facebook komentekben mutatkozik meg a maga pőreségében. Hosszú Katinka ötödik lett? Már oda is nyomja a röhögő szmájlit a telex meg a 444 törzsközönsége. Mert nem fújta be a fideszes hátszél, írják, de már régóta fideszbérencezik a világ egyik legkiválóbb úszóját. Röhögtek a vizilabdázók vereségén is, azt is magyarázták, hogy amúgy is rétegsport, ahogy a vívás is. Csak azért nyernek a magyarok, mert nagyon kevesen vívnak. Egyébként is, aki örül az olimpiai sikereknek, az csak Orbán rendszerét legalizálja, ilyet is olvasni.

Irigylik és sajnálják az olimpikonoktól a helyezésekért járó kiemelt támogatást, minek má' annyi lóvé, mer' egyszer kijött a lépés. Azt nem irigyelték, amikor a szülők éveken át naponta vitték a gyerekeket az uszodába, vagy a sportcsarnokba, beáldozták a hétvégéket a meccsek, a nyarakat az edzőtáborok miatt, fizették a melegítőt, az utazást, az egyesületi tagdíjat.”

Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés