Kipukkadt a nagy baloldali lufi!

2021. július 27. 8:19

Kovács András
Facebook
Mikor kiderül, hogy a kabinet képes kezelni egy nagyon nehéz szituációt, elfogy a gondolat.

„Az elmúlt hetekben jól láthatóan kipukkadt egy baloldali lufi. A baloldal nagy előnye volt, hogy már több mint egy évtizede nincsenek hatalmon, így főleg a koronavírus-járvány hónapjai alatt mindenféle következmény nélkül terjeszthettek valótlan állításokat. Egy kormány pedig egy olyan válsághelyzetben, amire nem volt példa korábban, teljesen természetes módon követ el hibákat. Az Orbán-kormány minden lehetőséget megragadott, hogy ebből a nagyon nehéz helyzetből minél hamarabb kikerüljünk, miközben a baloldal folyamatosan azon dolgozott, hogy a kabinet vagy megbukjon, vagy olyan szituációba kerüljön, amiből már nem lehet kijönni.

A kormánynak mostanra sikerült kijutnia a meglehetősen kátyús helyzetből. A baloldal pedig teljesen leblokkolt, mivel a kabinet nem bukott meg, és a Fidesznek még több mint 11 éves kormányzás után is reális esélye van arra, hogy a 2022-es választáson többséget szerezzen. Világosan kiderült, hogy a baloldalnak semmilyen elképzelése nincsen arról, hogyan is kellene kormányozni. Arra természetesen még van szellemi muníciójuk, hogy a kormány minden lépését kritizálják, de amikor kiderül, hogy a kabinet képes kezelni egy nagyon nehéz szituációt, akkor utána elfogy a gondolat. Mindezt a legjobban Lengyel László, baloldali megmondóember fejezte ki, aki elismerte, a baloldal kormányzásképtelen.

Ez pedig a legfontosabb üzenet. Természetesen lehet kritizálni a kormány egyes lépéseit. Vannak is hibái egy kormányzásnak, mindegyik kabinet hibázik. Az azonban mindenképpen egy óriási szegénységi bizonyítvány a mai baloldaltól, hogy 11 éves ellenzéki lét után egyetlen olyan személyiség és ehhez kapcsolódó gondolati kör nincs mögöttük, akikről a választók egy jelentős része elhinné, hogy jobban és eredményesebben irányítanák az országot. Persze egy gyűlöletkampánnyal lehet sikert elérni, de ezt követően a kormányzás a baloldal újabb megsemmisülését hozná. Persze ezt jó lenne elkerülni, mert erre az ország is rámehet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így látom én is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés