Ez az egész „megfigyelési botrány” úgy van elcseszve, ahogy van

2021. július 27. 22:16

Kálmán László
Facebook
Ezek után tévúton jár az, aki ebből az egészből „botrányt” próbál konstruálni.

„Ez az egész »megfigyelési botrány« úgy van elcseszve, ahogy van, legalábbis egyelőre, sokkal több tény ismeretének hiányában. Jelenleg nemhogy a »botrány«, de még az »esemény« elnevezést sem érdemli ki.

1. A közvéleményt nem zavarja, ha embereket mefigyelnek, miért is ne tennék, ha van rá ok, csinálják a világon mindenütt. (Azt meg végképp hagyjuk, hogy ehhez hogyan szerzik be a technikai feltételeket.) Attól, hogy valaki újságíró, ügyvéd, ellenzéki vagy akármi, attól még benne lehet leánykereskedelemben, fegver-vagy drogcsempészetben, bármiben. Nehogy már valakinek a szakmája eleve mentességet adjon.

2. Egyelőre nem tudunk egyetlen konkrét, bizonyított esetről sem, amikor valakit nem egy bűncselekménnyel kapcsolatos nyomozás keretében figyeltek meg.

3. Ami nagy gáz, az az, hogy a bíró, aki engedélyt adhat a megfigyelésre, nem az illető nyomozásért felel, nem is kell ismernie a nyomozás aktáit, gyakorlatilag egy rövid, informális indoklás alapján adhatja meg az engedélyt (igazságügyminiszter dettó), és utólag sem számonkérhető azért, mert esetleg nem volt eléggé megalapozott a döntése. Csakhogy ezt meg marha nehéz elmagyarázni a közvéleménynek, pláne nehéz lenne elmondani, hogy ehelyett milyen (bonyolult) mechanizmus tudna garanciát nyújtani. Plusz úgy tudom, hogy a jelenlegi abszurd szabályozást nem Orbánék találták ki, hanem a Horn-kormány óta így megy.

Ezek után tévúton jár az, aki ebből az egészből "botrányt" próbál konstruálni (kivéve persze, de azt szépen meg kellett volna várni, ha előkerültek volna, vagy valaha előkerülnek megkérdőjelezhetetlen, tényszerű bizonyítékok valami visszaélésre.)”

Fotó: Ludovic MARIN / POOL / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az emberiség történelme is egy megfigyeléssel kezdődött.

Csatlakozom pesti051 értékeléséhez.
Kettő kiegészítés:
1. Éppen az általad leírtak támasztják alá, hogy a Fidesz-képviselőknek, cserében a fizetésükért, el kellett volna menniük az ülésre, amelyen Pintér részt vett. Onnan kijőve elmondhatták volna azt az egy mondatot, hogy az egész "ügy" egy legújabb álmentős Korózs-videó...
2. Kálmán - természetesen - az izraeli gyártó céget védi. Megjegyzem: joggal.

Ja, fel tudták mondani a telex, direct firkászai a vádiratot, ami ítélet is egyben. Bravo! Őket ezért tartják, hogy ahogyan a Heller mondta, ne legyen itt nyugi.
Tudjuk.

" Az ugyanis nem ok, hogy Telex vagy más lap minden bizonyíték nélkül irkál valamit."
2 nap alatt 300 cikk jelent meg a balliberálisnak mondott provokátormádiában.
Ez olyan súlyú, amire - mindegy, hogy a 300 rosszindulaton, hazudozáson alapuló uszítás volt! - választ kell adni, a bizottságban IS...

Igen, de akkor már lehet azzal érvelni:
két hete elmentünk, semmi értelme nem volt.
Nem fogunk járogatni ülésekre, amikor az ellenzék elfingja magát.
Ez így működik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés